Zvijezde u knjižnici

U ponedjeljak, 29. travnja u našoj školskoj knjižnici održao se kulturno – umjetnički program na temu “Zvijezde u našoj knjižnici”. Program se izvodio u svrhu obilježavanja Noći knjige i predstavljanja uspjeha naših učenika na natjecanjima i smotrama u ovoj školskoj godini. Noć knjige se obilježava već osam godina zaredom, 23. travnja. Manifestacija je pokrenuta kako bi se barem na jedan dan, govorilo o čaroliji literarnog stvaranja i radosti čitanja knjiga. Ovogodišnja temu su “Omiljeni likovi i junaci iz svijeta knjiga i stripa”.
U programu su sudjelovali učenici od 1. do 4. razreda gimnazije s glazbenim točkama, skečom, monologom i dramsko – scenskom igrom.

Učenik Teo Rocco na gitari izveo je pjesme: Calm after the rain, The one moment (mentorica: prof. Nerina Ševrlica Bolfan)

Učenici Eman Pozderović, Anđelika Licul i Rea Žigant su predstavili skeč na njemačkom jeziku koji govori kako su dvije Njemice došle kod recepcionera i pitale koji je prijevod nekih njemačkih riječi na hrvatski. Ovaj skeč prvi puta su izveli na prezentaciji knjige “Herzlich Willkommen” – priručnik njemačkog jezika za iznajmljivače, a mentorica im  je bila prof. Elviana Frančula Tenčić. Također moramo napomenuti da je Anđelika postignula izvrsne rezultate na županijskom natjecanju iz njemačkog jezika. Anđelika i Rea osvojile su drugo mjesto u Hrvatskoj u natjecanju iz kreativnog pisanja, a Eman i Anđelika sudjelovali su u međunarodnom natjecanju Best in Deutsch na kojem se Anđelika ove godine plasirala u prvih 10%. Inače oni su zadnja gimnazijska grupa koja uči njemački kao 1. strani jezik.

Učenici Leonarda Giannini i Bruno Falco u skladu violine i klavira izveli su Le Cygne, autora Camillea Saint-Saënsa (mentorica: prof. Nerina Ševrlica Bolfan) 

Učenica Lucija Miletić s monologom iz romana Emily Lockhart: „Lažljivci“ (mentorica: prof. Amneris Ružić Fornažar).

Dramska radionica Flacius u sastavu: Lucija Miletić, Elin Miletić, Elin Franković, Nina Negovanović, Matteo Mohorović, Luka Hrvatin, Moreno Škopac, Stela Dermit, Leonarda Gianinni i Marija Lalović s dramsko-scenskom igrom pjesnika Daniela Načinovića „Bajka o potonulim zvonima“ (mentorica: prof. Amneris Ružić Fornažar) 

Zahvaljujemo se svim sudionicima i mentorima, a posebna zahvala ide našoj knjižničarki, prof. Majdi Milevoj Klapčić na organizaciji cjelokupnog programa. Vidimo se naravno i druge godine.

 

Foto: Anamaria Šumberac