Županijska razina LiDraNa 2019.

U utorak 19. veljače 2019. održala se u Domu hrvatskih branitelja u Puli Županijska smotra LiDraNo (literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva). Domaćin je bila Osnovna škola Dr. Mate Demarina iz Medulina.

Našu su školu predstavljali:

  • Lucija Miletić s monologom iz romana Emily Lockhart: „Lažljivci“ (mentorica: Amneris Ružić Fornažar, prof. hrvatskog jezika i književnosti)
  • Dramska radionica Flacius u sastavu: Lucija Miletić, Elin Miletić, Elin Franković, Nina Negovanović, Matteo Mohorović, Luka Hrvatin, Moreno Škopac, Stela Dermit, Leonarda Gianinni i Marija Lalović s dramsko-scenskom igrom pjesnika Daniela Načinovića „Bajka o potonulim zvonima“, koji je ujedno bio prisutan na smotri. Pohvalio je naše učenike što su „njegove riječi pretvorili u sklad glume, plesa, pjevanja i recitiranja“ (mentorica: Amneris Ružić Fornažar, prof. hrvatskog jezika i književnosti)
  • Radioemisija „Crno zloto“ koju su predstavljali Danijela Daić, Bruno Falco, Paola Vlačić i Leonarda Ivašić (mentorica: Gordana Poldrugovac, prof. hrvatskog jezika i književnosti)
  • Vanesa Aničić sa samostalnim novinarskim radom „Dijete ima pravo na mentalno zdravlje!“ (mentorica: Branka Komljenović, prof. hrvatskog jezika i književnosti)
  • učenica Katarina Šverko  s literarnim radom „Skrovište“ (mentorica: Branka Komljenović, prof. hrvatskog jezika i književnosti)
  • učenik Dino Hapadžić s literarnim radom „Tišina“ (mentorica: Gordana Poldrugovac, prof. hrvatskog jezika i književnosti).

Održavali su se i okrugli stolovi za sve izraze na kojim smo mi sudionici smotre mogli čuti sudove i prijedloge vezane uz naša ostvarenja. Bio sam prisutan na okruglom stolu za radijske emisije.

Članice prosudbenog povjerenstva bile su radijske voditeljice i profesorice. Zadovoljni smo mišljenjima i argumentima koje su nam iznijeli za našu radioemisiju. Imali smo jaku konkurenciju i pohvalile su naš uloženi trud.

Naša se škola može pohvaliti velikim brojem radova predloženih za državnu razinu LiDraNa,  a to su: Dramska radionica Flacius s dramsko-scenskom igrom „Bajka o potonulim zvonima“, Vanesa Aničić sa svojim novinarskim radom, Dino Hapadžić s literarnim radom i radioemisija „Crno zloto“.

Nadam se da ćemo svi biti pozvani na državnu smotru koja će se održati u Primoštenu od 27. do 29. ožujka. Onima koji nisu predloženi želim poručiti, kao što je naglašeno na okruglom stolu za radijske emisije, da je veliki uspjeh i sam plasman na županijsku razinu te da se uvijek trebamo truditi u našem stvaralaštvu bez obzira na ishod.