Jesmo li sposobni sami naći ljubav?

Ljubav, moral, sreća... to su riječi, ali ne bilo kakve. Ove riječi imaju jako veliko značenje. Ljubav, pa to je nešto kad  jedna osoba gaji osjećaje prema drugoj. Leptirići u želucu, toplina i radost. Svako bi trebao naći svoju ljubav, ali  u današnje vrijeme to je jako teško.

Kako će se osobe zaljubiti ako samo zure u svoj ekran i niti se ne pozdrave. Prije je bilo više međusobnog kontakta. Danas je dovoljno da imamo mobitel i lako nađemo curu/dečka. Aplikacije poput Tinder-a omogućavaju nam brzo upoznavanje iz svog naslonjača, ali pitanje je tko je s druge strane ekrana. Kad na TV-u vidim emisije poput: “Ljubav je na selu”, “Gospodin savršeni” i druge, počnem se smijati sam sa sobom i samo prebacim kanal. Smatram da ove emisije koriste ljubav u komercijalne svrhe i da na kraju tih emisija imamo puno povrijeđenih srca, a malo pronađenih ljubavi. Jesmo li sposobni sami naći ljubav ili nam treba neki TV show pomoći u tome? Je li vrijedno ponižavati se radi ljubavi? Na jednog muškarca 15 žena, je li to ljubav?

Ne znači to da naša prava ljubav mora biti kao u nekom francuskom filmu, sve divno i krasno. Nego trebala bi biti jednostavno, jedinstvena. Mislim da je ljubav nešto posebno. Ljubav se stvara kroz vrijeme. Na ljubavi treba raditi, ali ne samo jedan već obje osobe. Ako se veza gradi na radu jednog onda drugog nije niti briga, sa takvim niti ne treba imati posla. Ljubav koja je vezana za slavu, moć i novac nije ljubav nego iskorištavanje dobrote. To svakako nije lijepo i oni koji to čine bi se toga trebali stidjeti.“Sretan čovjek je i zdrav čovjek” , to je istina. Kad si nesretan nosiš neku bol, težinu na srcu. Ako imaš zdravlje, imaš i volju i želju. Kad smo zdravi bismo trebali razvijati prijteljstva i veze. Kako kaže naša poslovica: “Bolje som nego slabo kompanjon.”, s time se mogu složiti. Ali ipak, nije lijepo biti sam. Uvijek uz sebe bismo trebali imati prijatelje, obitelj i drage osobe. Čovjek može funkcionirati kao samac, ali onda to nije sretan čovjek. Moramo upamtiti da uvijek za nas postoji ljubav, ali za nju ćemo se malo i namučiti.

Ah ta ljubav, toliko problema za jedan osjećaj bez kojeg ljudi ne mogu. Zato moramo biti jaki i ne odustati u pronalasku naše prave ljubavi.