Predstavljanje knjige Nebo puno Himalaje autora Darka Berljaka

Predstavljanje knjige Nebo puno Himalaje autora Darka Berljaka

 u Gradskoj knjižnici Labin

U utorak, 30. listopada 2018. godine u 18 sati, u sklopu manifestacije Mjesec hrvatske knjige, Gradska knjižnica Labin ugošćuje Darka Berljaka, alpinista, alpinističkog instruktora i gorskog spašavatelja.

Kroz multimedijalno predavanje autor će labinskoj publici predstaviti svoju novu zbirku putopisnih eseja Nebo puno Himalaje, knjigu kojom zaključuje trilogiju inspiriranu svojim dugogodišnjim odlascima u Nepal i Tibet; knjigu u kojoj sažima više od tri desetljeća intenzivnog odnosa s udaljenim i mističnim krajevima u kojima je boravio ponajviše kao vođa himalajskih alpinističkih ekspedicija.

 

Darko Berljak profesionalni je glavni tajnik Hrvatskog planinarskog saveza i volonterski tajnik Hrvatske gorske službe spašavanja. Ispenjao je preko 300 alpinističkih smjerova raznih teškoća u stijenama europskih planina. Održao je više od 500 predavanja o planinarskim temama. Član je uredništva Hrvatskog planinara, i suradnik časopisa American Alpine Journal, Himalayan Journal, Alpinist, Mountain i Bergsteiger.

Dosad je objavio dvije knjige putopisa o Nepalu i Tibetu Dodiri neba i Ključevi neba te knjigu o hrvatskoj ženskoj ekspediciji Više od Everesta.

 

Pridružite se ovom zanimljivom putovanju!