Gastro domjenak 2018.

Dana 29. svibnja u školskom restoranu i praktikumu ugostiteljstva održan je već tradicionalan GASTRO DOMJENAK – praktični dio završnog ispita za kuhare i konobare generacije 2017./2018. kao i svečani prijem za ovogodišnje „zvijezde natjecanja, susreta i smotri“, učenike i njihove mentora, koji su predstavljali Školu na državnim i međunarodnim natjecanjima i smotrama (ove nas je godine uspješno predstavilo 177 učenika – 40,69% i 35 mentora – 59,32% profesora!).
Konobari, kuhari i pomoćni kuhari (njih 18) koji su stekli pravo predstaviti se na praktičnom dijelu završnog ispita predvođeni njihovim mentorima Dorijanom Mohorovićem i Nevijom Gašparinijem uz svoje radove i raznovrsna jela prodefilirali su popraćeni burnim pljeskom prisutnih u novoj radnoj odjeći koju su izradili djelatnici Udruge za zapošljavanje osoba s invaliditetom iz Labina (INPROMO) u kreaciji Marinele Benazić, njihove voditeljice.
Pozivu su se odazvali na natjecanjima ovjenčani učenici i njihovi mentori te cijenjeni gosti i predstavnici VALAMAR RIVIERA ADRIE i MASLINICE, s kojima Škola kao partner surađuje, i kod kojih je dio učenika obavljalo praktičnu nastavu i ljetnu praksu, a sada im se nudi nastavak karijere u turizmu. Pogotovo onima koji su koristili njihove stipendije. Zaželimo im puno sreće! Čestitke im na uspješno obavljenom ispitu te našim zvijezdama natjecanja, susreta i smotri što su sjajnim  rezultatima promovirali Srednju školu Mate Blažine.

Više: http://www.ssmb.hr/658/turizam-i-ugostiteljstvo-2018  i http://www.ssmb.hr/631/natjecanja-susreti-i-smotre-2018

Zahvalan,