Noć knjige u Gradskoj knjižnici Labin

Susret s književnicom Tatjanom Pokrajac Papucci

U Noći knjige, 23. travnja s početkom u 10 sati družimo se s jednom od najplodonosnijih istarskih spisateljica za djecu Tatjanom Pokrajac Papucci. Književnica će se predstaviti učenicima mlađih razreda labinskih osnovnih škola u Dječjem odjelu Knjižnice.

 

Tatjana Pokrajac Papucci članica  je Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade i Istarskog ogranka Društva hrvatskih književnika, s dosad objavljenih 7 knjiga (6 u Hrvatskoj i 1 u Španjolskoj). Prvijenac STONOGA BOSONOGA, ilustrirana zbirka poezije za djecu, pobjednik je Međunarodnog književnog natječaja „Parole senza frontiere – Riječi bez granica“. Drugoobjavljena ilustrirana zbirka poezije MAŠTA ČINI SVAŠTA pisana  je književnim jezikom, čakavskim narječjem i s prijevodom na talijanski jezik. Posebno priznanje žirija na Međunarodnom književnom natječaju „Internationaler Kinder und  Jugendbuchwettbewerb – Aus Schmetterlings und Schwanenflugeln“ (Austrija) – 2011. godine dodijeljeno je priči   MALA SLIKARICA (Die kleine Malerin), kasnije objavljenoj u obliku dvojezične ilustrirane slikovnice MALA SLIKARICA – LA PICCOLA PITTRICE. U nakladi Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade objavljene su, najprije zbirka dječje poezije ZAŠTO BAŠ TO?, a potom i zbirka IŠČEN BIČVE, pisana čakavskim izričajem, a uz financijsku potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Prošle godine objavljene su joj dvije knjige, dvojezična „Andana i Bijeli Jure – Mala priča o Rovinju“ – „Andana e Giorgio Binco – Piccola storia di Rovign“ te španjolski prijevod autoričinih priča i pjesmica u ilustriranoj zbirci  „La pequeña pintora – Cuentos y poesías“.

Njezini radovi sastavni su dio udžbenika  za sve mlađe razrede osnovne škole. Velik broj radova objavljen je u dječjim časopisima SMIB, RADOST, ZVRK, TINTILINIĆ, a neke su pjesme i uglazbljene.

 

 

Reci mi ca“ – Susret u stihu

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na promociju pjesničke zbirke „Reci mi ca“ u kojoj su sabrane nagrađene dijalektalne pjesme s literarnog natječaja „Ca je ča“ u kategoriji ‘Odrasli’ 2010. – 2017. godine.

U programu sudjeluju autori objavljenih pjesama, a susret u stihu svojim će glazbeno-plesnim nastupom upotpuniti RKUD „Rudar“ Raša.  Svi posjetitelji moći će nakon promocije razgledati i izložbu radova labinskih studenata i neodiplomanata likovnih akademija, autora reprodukcija u knjizi.

Knjiga „Reci mi ca“ tiskana je u nakladi Gradske knjižnice Labin uz financijsku potporu Istarske županije – Regione Istriana, Upravni odjel za kulturu – Assessorato alla cultura i Grada Labina.

Susret u stihu zakazujemo za ponedjeljak, 23. travnja u 19 sati u Gradskoj knjižnici Labin.

Moderatorica susreta je Morin Hukić.

S veseljem Vas očekujemo!