Međužupanijska smotra GLOBE-a u našoj školi

Dana 9.03. naša je škola bila domaćin međužupanijske smotre GLOBE.

GLOBE je kratica za globalno učenje i opažanje za dobrobit okoliša, a ove godine na međužupanijskoj smotri iz Istarske, Primorsko – goranske i Ličko – senjske županije natjecalo se ukupno 5 škola; Osnovna škola Veli Vrh Pula, srednja škola Buzet, Prirodoslovna i grafička škola Rijeka, osnovna škola Rikard Katalinić Jereto Opatija te domaćini, srednja škola Mate Blažina Labin.

Škole su prezentirale što su radile tijekom 2017./2018. godine. Nakon odrađenih prezentacija međužupanijsko stručno vijeće konzultiralo se oko bodovanja te rangiranja najuspješnijih škola.

Naša škola koju su predstavljale učenice 3.f. razreda Magdalena Zahtila, Eliza Vickić i Vanesa Aničić plasirale su se na prvo mjesto sa viskokih 96,3 boda, pod mentorstvom profesorice Olivere Tadić i Čede Perko.

Kako naša škola ove godine slavi 20 godina provođenja i sudjelovanja u GLOBE programu, sudionici međužupanijske smotre imali su prigodnu zakusku te se na kraju zasladili tortom.

Čestitamo svim sudionicima te s isčekivanjem čekamo konačne rezultate sa ljestvicom pozvanih na državno natjecanje, a do tada curama naše GLOBE ekipe držimo fige!