Učenici SŠMB-a na vrhu županijskog natjecanja iz povijesti

Županijsko natjecanje iz povijesti održano je 7.3.2018. u Osnovnoj školi Vladimir Nazor Pazin. Nakon programa dobrodošlice koji je oduševio sve prisutne učenici su krenuli u rješavanje testova, testovi se rješavaju sat vremena, u to vrijeme profesori su imali organizirano predavanje, a mogli su i prisustvovati obrani samostalnih istraživačkih radova učenika.

Nakon  pisanja testova učenici su imali organizirano vrijeme – posjet muzeju, povijesni film ili pak sportske aktivnosti, ovisno o interesima učenika, a profesori su ispravljali testove.

Predstavnici Srednje škole Mate Blažine bili su: Marija Lalović i Stela Dermit iz 1 o razreda, Matteo Mohorović iz 1 f razreda,   Nina Savić i Antonella Filipas iz 2 o razreda,  Adem Mahmić iz 4 e razreda.

Marija Lalović i Matteo Mohorović

    

Nina Savić i Antonella Filipas

     

Adem Mahmić

Pod vodstvom prof. povijesti Sanje Gregorinić u kategoriji prvih razreda gimnazije prvo mjesto osvojila je Marija Lalović, a drugo mjesto Matteo Mohorović. U kategoriji drugih razreda drugo mjesto pripalo je Nini Savić, a treće Antonelli Filipas. U kategoriji trećih razreda prvo mjesto pripalo je Ademu Mahmiću.