Time Project

Naša škola je sudjelovala u svjetski raširenom projektu pod nazivom Time Project. On se sastojao od interaktivno-edukativnog kviza te projekta fotografiranja zajedničkog selfija. U projektu su sudjelovale brojne svjetske zemlje te je cilj projekta bio otkriti nešto novo o raznim zemljama te njihovim kulturama te povezati se s ostalim učenicima naše škole koji su sudjelovali u projektu. Kao rezultat dugotrajnog noćnog boravka u školi, učenici naše škole osvojili su 2. mjesto sa samo jednim krivim odgovorom.

Kako ovo ne bi bio tek puki izvještaj o projektu, odlučila sam istražiti što moji kolege misle o natjecanju te koji su njihovi stavovi o tome. Na pitanje zašto su odlučili sudjelovati u projektu većina je rekla da su to odabrali zato što im se činilo kao drugačije iskustvo i nešto što vrijedi isprobati. Premda je natjecanje trajalo do ranih jutarnjih sati učenici smatraju da to nije bio problem jer svi su bili puni energije i bili su spremni za borbu za čim bolje mjesto. Neki ističu da im se jako svidjelo to što tijekom cijelog projekta nije postojao onaj strogi odnos učenik-profesor, već je vladala prijateljska atmosfera te zajedništvo. Učenici su imali zadatak da na internetu pronađu  odgovore na pitanja koja su im postavili učenici iz drugih zemlja, naravno nije bilo lakih pitanja već je cilj bio naći pitanja/odgovore koja se ne pojavljuju na prvoj stranici Googla.  Projekt se odvijao na engleskom jeziku stoga je to bilo vježbanje ne samo informatičkih vještina već i engleskog jezika.

Svi su bili jako zadovoljni kako je natjecanje izgledalo, kako je bilo organizirano te misle da je za tako dobar rezultat bio ključan timski rad koji se pokazao veoma prisutnim u našoj školi. Na pitanje bi li ponovili ovakvo iskustvo, odgovaraju potvrdno jer smatraju da je bilo zabavno te korisno, a i dobro je došao opravdani dan odmora.