Predstavljanje knjige „Labinka“ dr. sc. Pija Mirkovića u Gradskoj knjižnici Labin

U petak, 15. prosinca 2017. godine s početkom u 18:00 sati u polivalentnoj dvorani Gradske knjižnice Labin održati će se predstavljanje povijesnog romana Labinka dr. sc. Pija Mirkovića.

Roman „Labinka“ zaokružuje trilogiju autorovih prethodnih knjiga „Did“ i „Rudareva djeca“ te opisuje uvjete života malih ljudi na Labinštini tijekom i nakon Prvoga svjetskog rata.

„… Roman je to koji ulazi u mikropovijest maloga labinskog, vlaškog čovjeka. Dočarava nam kako su burno dvadeseto stoljeće i nemili događaji koji su ga obilježili utjecali na seljane, radnike, ratnike…

… Ukazuje na to koliko se promijenila ljudska svijest, koliko se promijenio sustav vrijednosti u društvu, koliko se promijenila tehnologija u odnosu na razdoblje prvih desetljeća 20. stoljeća. …“                    

(Iz uvodne riječi urednice Eve Melegi Matković)

Susret će moderirati Morin Hukić, a uz autora će u predstavljanju knjige sudjelovati urednica Eva Melegi Matković i lektorica izdanja Tihana Gobo.

Dr. sc. Pio Mirković rođen je 1938. g. u Punteri, djetinjstvo je proveo u rodnom selu i u Raši, u brojnoj rudarskoj obitelji. Doktorirao je na Ekonomskom fakultetu u Rijeci. Cijeli radni vijek proveo je u turizmu. Tijekom svoje profesionalne karijere obišao je veći dio svijeta te upoznao brojne izvore svjetske kulture.

Danas se bavi pisanjem. Član je Društva hrvatskih književnika.