Time Project

Noćas se u našoj školi odvijao zanimljiv projekt na kojem je sudjelovao čak 41 učenik. Sigurno se pitate kakav je to noćni projekt?  To je međunarodni Time project koji  svugdje mora započeti u isto vrijeme pa se kod nas odvijao cijelu noć i dan jer traje 24 sata.

Time Project  sastoji se od dva dijela: Time Selfie i Unite The Nations. Organizator projekta je UNESCO i ovo je već 22. godina da se ovaj projekt održava. Svake godine on se održava na Time Day, a ove godine to je upravo 8. prosinca. Središte organizacije koja je započela ovaj projekt nalazi se u Ontariu (Kanada).

Unite The Nations je oblik interaktivne igre i kviza znanja između učenika raznih škola i država. U natjecanju ove godine sudjeluje preko 80 država. Projekt funkcionira tako da se učenici podijele na grupe te svaka osmisli pitanja vezana za svoju državu. Potom sve države u isto vrijeme počinju sa natjecanjem i odgovaraju na pitanja o raznim državama članicama projekta. Cilj ovoga je ujedinjenje učenika, širenje znanja te prihvaćanje i nova saznanja o kulturama raznih država. U našoj školi nositelji projekta su prof. Laura Kokot, prof. Višnja Šverko te prof. Nedeljko Mandić. Na samu ideju u sudjelovanju došla je prof. Laura Kokot kad je na županijskom stručnom vijeću čula za taj projekt, predložila to svojim kolegama te nas prijavila.

I za kraj, zahvaljujemo se svim djelatnicima škole koji su bili tu za nas te nam omogućili da se kviz održi u najboljim uvjetima.