Europski tjedan mobilnosti

Krećete li se dovoljno? Putujete li automobilom? Sjedite na poslu ili u školi, no smatrate kako biste se trebali više kretati?

Pa, ovaj tjedan možete učiniti upravu tu promjenu – početi se KRETATI.

Naime, ovoga tjedna obilježava se europski tjedan mobilnosti.

Ovaj se tjedan počeo obilježavati 2002. godine u razdoblju od 16. do 22. rujna, a ovogodišnja misao – vodilja jeste “Čista, zajednička i inteligentna mobilnost” koja je ujedno i poziv na uključivanje u akciju “Dijeljenje te vodi dalje”.

Ovaj pokret želi pozvati sve građane na dijeljenje prometnih sredstava te tako smanjiti broj automobila na samim cestama diljem europskih gradova i sela.

Sam tjedan mobilnosti želi potaknuti ljude da koriste prijevozna sredstva koja manje zagađuju okoliš, bilo da dijele auto sa kolegom s posla, hodaju ili pak voze bicikl – sve su to mali, no vrlo važni koraci koji vode do ostvarenja, vjerujem nama svima važnog cilja – ZDRAVOG OKOLIŠA.

Iako je tjedan mobilnosti službeno završio, vaša prilika za kretanjem te očuvanjem okoliša i izlaska iz automobila ne treba prestati! Čak naprotiv, ovaj bi tjedan trebao biti motivacija za svakodnevicu koja vodi do glavne teme cijele ove priče, a to je zdrav život i čist okoliš.
Stoga, sretno „kretanje“! 🙂

 

 

slika je preuzeta s https://www.awarenessdays.com/awareness-days-calendar/european%C2%AD%C2%AD-mobility%C2%AD-week-2017/