Posjet Brijunima

U petak, 19. svibnja 2017., učenici prvih razreda posjetili su  NP Brijuni pod vodstvom profesorica Sanje Gregorinić i Dijane Muškardin. Najprije smo u Fažani imali slobodno vrijeme koje smo proveli uživajući na rivi u sladoledu i ugodnim zrakama Sunca. Na Brijunima nas je dočekala vodičkinja s kojom smo krenuli u obilazak otoka.  Turistički vlakić odveo nas je do safari parka gdje smo se divili brojnim životinjama, a tijekom obilaska vidjeli smo i brojne vile, najstariju maslinu, ostatke rimskih vila, prekrasnu prirodu.

Sljedeća stanica bio nam je muzej Kuća za brodice gdje smo vidjeli razne predmete vezane za pomorstvo i podmorje ovog predivnog otoka. Nakon toga, otišli smo vidjeti stari rimski kamenolom gdje smo doznali  kako je Robert Koch  upravo na Brijunima otkrio lijek protiv malarije. Potom smo otišli u Titov muzej gdje smo imali priliku vidjeti izložbu njegovih slika od mladosti pa sve do kraja života. Nevjerojatno je koliko je visokih dužnosnika iz cijeloga svijeta posjetilo Tita na Brijunima.

Ovaj je izlet bio jako poučan (naravno to je izlet iz povijesti), ali bio je i  zabavan, ispunjen smijehom i veseljem. Zahvaljujući predivnom vremenu i dobrom društvu, taj dan nam je uljepšao cijeli tjedan.