Arjeta Hodža osvojila 2. mjesto na English All Around festivalu u Zagrebu

Arjeta Hodža, učenica 4. razreda opće gimnazije iz Srednje škole Mate Blažine, osvojila je 2. mjesto u kategoriji sricanja (Spelling bee) na English All Around festivalu u konkurenciji od ukupno 16 učenika iz srednjih škola diljem Hrvatske.

Festival se održao 25. i 26. ožujka 2017. u prostorijama Privatne umjetničke gimnazije i Kinu Tuškanac u Zagrebu, u organizaciji Privatne umjetničke gimnazije (PUG) iz Zagreba, te u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom, Hrvatsko-američkim društvom, Oxford University pressom i Ministarstvom kulture. Na English All Around festivalu učenici sudjelovati su mogli učenici osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske.

Arjeta je, u pratnji svoje mentorice Karle Golja Milevoj, bila jedina učenica iz Istarske županije.

Arjeta nam o ovom natjecanju kaže: prisustvovanje na festivalu English All Around svakako je bilo jedno divno iskustvo na kojem sam upoznala mnogo vršnjaka koji dijele moju ljubav prema engleskom jeziku. Ja sam se natjecala u kategoriji sricanja (Spelling bee) s 15 ostalih srednjoškolaca iz cijele Hrvatske. Konkurencija je bila velika i svi su se stvarno iskazali i bili izvrsni. Osim sricanja, moglo se natjecati i u ostalim kategorijama kao što su film, govorenje, priča, predstava i glazba, tako da bih svakom kreativcu preporučila da se priključi ovom festivalu sa svojim mentorom. Suci su uglavnom bili stručnjaci u tom polju i većini je engleski materinji jezik.