Dan očeva

Dan očeva je dan kojim se slavi očinstvo i utjecaj očeva u društvu. U Hrvatskoj se taj dan obilježava 19. ožujka na blagdan sv. Josipa (Isusova oca), a u ostalim državama svijeta ili na taj isti dan ili pak treće nedjelje u lipnju.

Prvi Dan očeva obilježen je 19. lipnja 1910. godine u SAD-u , a ubrzo nakon toga počeo se širiti svijetom pa ga danas slavimo gotovo svim državama svijeta.

Poput Majčina dana i ovaj je dan vrlo bitan jer nisu očevi manje vrijedni od majki, zato ovaj dan nadopunjava Majčin dan. Očevi nam daju jednako mnogo ljubavi poput majki i uče nas mnogim korisnim stvarima. Pa sjetite se samo kad ste bili mali, tko vas je naučio voziti bicikl, s kim ste gledali nogometne utakmice, tko vas je uvijek nosio oko vrata i podizao visoko kako biste otkrili svijet…pa naši dragi TATE!

Zato nemojmo zanemariti tate i obilježimo ovaj dan s puno radosti i ljubavi, a možda i kojim poklonom. To ne treba biti neka velika i skupa stvar, već nešto simbolično poput čestitke i čokolade ili jednostavno jednog širokog osmijeha i zagrljaja za dobro jutro koji će naše tate oraspoložiti i podsjetiti ih da imaju važnu ulogu u našim životima. Pa, sretan vam Dan očeva! 🙂