Dan (ne)zaljubljenih

Srca, medvjedići, praline, razne čokoladice, cvijeće….Danas se dio našeg potrošačkog društva koji tvrdi da je sretno zaljubljen jako istrošio na sve te stvari- no da li je to zaista vrijedilo ili ne?

anidjbgf

Ja sam žena čvrstih uvjerenja i stajališta, i mnogi za mene misle kako sam pravi anti-romantik, no ja bih sebe ipak nazvala realnom osobom jer iskreno svi ti novci koji su se potrošili na te skupe ili ne tako skupe poklone su skroz uzaludni. Ja nisam protiv Valentinova i ne bi mi smetalo da za taj dan dobijem kojeg velikog medu ili ogromnu čokoladu ukrašenu mašnom, no zašto je samo taj jedan dan u godini određen za darivanje voljenih…valent

Ne bi li ljubav trebala biti svaki dan uz nas, ne bi li ljubav trebala biti ono neopipljivo, ono netaknuto u našim srcima- ono što dijelimo samo s tom jednom posebnom osobom?

Nije čar Valentinova dobiti skupi poklon i ne znači što je skuplji poklon tu ima više ljubavi, upravo suprotno! Zaljubljenima ne trebaju nikakve materijalne stvari kojima bi dokazivali svoju ljubav, njima je već jedan pogled dovoljan- pogled u kojem će druga osoba otkriti da ju razumijemo, da joj se divimo, da volimo njene mane istom jačinom koliko ih ona i mrzi, na kraju krajeva- da ju volimo. I to je ono što bi trebali vrednovati svakoga Valentinova, a ne skupe poklone- jer nemojmo biti baš takvi da ako smo cijeli svijet uspjeli materijalizirati, tu istu grešku ponovimo i pretvorimo ljubav u novac.

šetnja plaža

Ovo su moja stajališta i naravno svatko ima pravo na svoje mišljenje i to nas zapravo sve povezuje jer različitosti čine jedinstvo- no pokušajte bar razmisliti o ovom mom članku čija je poruka da za Valentinovo nije dobro kupovati skupe poklone i zašto ne biste bili inovativni i vašim najdražima poklonili jednu šetnju uz plažu koja vas neće koštati ništa već će vas samo još i više povezati <3

Vaš love-guru Anđelika :D…