Skijanje: zdrav, ali skup sport!

Zima je, a zimi se ide na skijanje. Iako je “špica” sezone prošla još uvijek ima jako puno skijaša. Svi znate da se brojni Hrvati zadužuju i dižu kredite kako bi išli na skijanje, jer “važno je pokazati se”, rekli bi mnogi. No ja se ne slažem s njima jer mi koji idemo na skijanje idemo zato jer to volimo.

Skijanje je skup sport, ali i drugi sportovi su skupi, uvijek trebamo uložiti u opremu, pa i ako idete na trčanje trebati će vam dobre tenisice i trenirka. Zato ako nešto volite nije vam problem štedjeti za to. Pancerice i skije koštaju po nekoliko tisuća kuna, odijelo, kacigu i naočale možete naći do 2000 kn, ali naravno na sniženjima, pa ako se odlučite na shopping neka to bude krajem siječnja, proći ćete puno jeftinije.

Kada si svu opremu nabavio spreman si otići u planine. Kada dođeš i kupiš ski-kartu, shvatit ćeš da karta košta kao pola opreme, alinakon što se nekoliko puta spustiš s planina shvatit ćeš i da je to neprocjenjivi osjećaj. 🙂

Ukoliko želite proći jeftinije možete izabrati neka domaća skijališta. Preporučam Bjelolasicu, moje prvo skijalište, gdje sam već s nepune tri godine prvi put stala na skije.  Ukoliko si možete priuštiti preporučam Alpska skijališta koja nude brojne lijepe staze i dodatne sadržaje.

Iako je skup sport skijanje je jako zdravo, samo treba paziti da se ne polomiš. 🙂 Udišući svježi zrak planina očistiti će vam se i dišni sustav. Super je kao tjelovježba jer svi mišići tijela rade. Ukoliko prvi put stajete na skije preporučam školu skijanja, iako skijanje nije zahtijevno za naučiti, treba biti hrabar i uporan te je dobro da ti netko pokaže pravilno držanje i naravno padanje. Savjetujem vam kako ne bi bilo slomljenih noga i upale mišića, da par mjesece prije skijanje počnete vježbati: vježbe rastezanje, pilates, zumba, trčanje, čučnjevi i slično.

Meni je skijanje super i ne mogu zamisliti zimske praznike bez njega. Na skijalištima uvijek budu super barovi u kojima se možete zabavljati do kasno u noć. 

Budite oprezni na skijama, čak i kada ste na mjestu jer nikad ne znaš tko se može za zaletjeti u tebe.  😀 

    segment-family  Skijanje-1 

  skijanje-padanje