Božićni kalendar (14.12)

Danska televizija je poznata po njihovim dramskim serijama Borgen i Ubojstvo (Borgen i Forbrydelsen), ali manje poznato je da je od 1962. svakog prosinca emitirala božićni kalendar, seriju od 24 dijela, po jednu za svaki dan prije Božića.

Ti kalendari su jako popularni kod svih članova obitelji, pa tako i u našoj obitelji. Pošto je božićni, taj kalendar svake godine ima jako veliku božićnu tematiku, ali ne i ove.

Ove godine se emitira Drugi Svijet, gdje jedna djevojka pronađe put između stvarnoga svijeta i svijeta bajki. U tom će svijetu uzeti ulogu Trnoružice i Pepeljuge, ali priče nisu baš kako ih se mi sjećamo. Kroz taj joj svijet pomaže sestra blizanka, ali u stvarnom svijetu ih ljubavne spletke u kazalištu tjeraju na suparništvo.

Jedino božićno u toj seriji je to da sponzor kazališta želi scenu sa božićnim vilenjacima u jednoj predstavi.

Moja ocjena:

0/10 Nema božića

7/10 Zbog neugodnih scena u kazalištu.

Pogledao sam sve do sada emitirane epizode, i vrlo mi se sviđa, ali ne toliko koliko i serija iz 2012, Božićne zvijezde.

Usput, Karla, sretan rođendan! 🙂

 

Autor Teo Rocco

Rođen ovdje, odrastao ovdje, živim ovdje. Svako ljeto u Danskoj. Gimnazijalac. Volim putovati. Zanimaju me igrice, muzika, nova tehnologija, 3D printanje i robotika. TRUST ME, I'M A GAMER!