Advent u Zagrebu (7.12.)

Kao što vjerojatno svi znate lanjske je godine Advent u Zagrebu proglašen za najbolju adventsku destinaciju u Europi.

U petak, 2.12. su i brojni učenici iz naše škole, njih 83 posjetili Advent. Naime, nakon kulturno-povijesnog uzdizanja u Muzeju Neandertalaca (Krapini) i  Arheološkom muzeju proveli smo par sati u  prekrasnom adventskom raspoloženju.

Zagreb nam je  pripremio šaroliku ponudu proizvoda i događanja, kako bi nam i ovaj Advent učinio što čarobnijim.

Glavna zvijezda Adventa je zasigurno Trg bana Josipa Jelačića na kojem se nalazi velika pozornica, božićni štandovi te ,,Božićna bajka”; skup ugostiteljskih kućica uklopljenih između brojnih ,,zasnježenih ” božićnih jelki, a cijeli taj prostor ima i dva ,,snježna” ulaza. Božićni se duh osjeća na svakom uglu.

Atrakcija Adventa je i sajam u parku  Zrinjevac. S brojnim štandovima i prekrasnim ukrasima na Zrinjevcu preporučamo isprobavanje raznovrsnih delicija iz svih krajeva Hrvatske, a posebice ističemo kobasice, fritulice  i soparnik (dalmatinski specijalitet) te kuhano vino za one malo starije (punoljetne 🙂 ).

I ljubitelji klizanja doći će na svoje na Adventu jer Zagreb ima odgromno klizalište, samo se sjetite na vrijeme prijaviti jer se čeka red, pa vam se može dogoditi da ostanete bez klizanja jer  je prevelika gužva. U gradu je već puno gostiju, kako iz evropskih zemalja, tako i s drugih kontinenata. Uvjereni smo kako će i ove godine biti zasigurno jedna od najpoželjnijih europskih destinacija.

Ako želite uživati u božićnom raspoloženju i dobroj zabavi, onda vam predlažem da uzmete kapu, šal i rukavice te se uputite prema Zagrebu. Zasigurno ćete biti oduševljeni i dobro ćete se zabaviti.