Putovanje Labinskom scenom

Labin već godinama intenzivno razvija svoju ljubav prema rocku, ali i cijeloj alternativnoj sceni. Zahvaljujući tome Labin počinje stvarati preduvjete za rađanje festivala i koncerata.

Odlučili smo istražiti što se u našem gradu poduzima u svezi alternativne i rock scene, te ima li još vjernih labinskih bendova.
Jedan od pozitivnih primjera promoviranja Labina zasigurno je Kompilacija labinske nezavisne glazbene scene gdje se nalaze najpoznatiji tekstovi i rifovi labinskih bendova. Kao jedne od njih valja spomenuti Elyn Porter, Ernesta, We Stand United i mnoge druge.

 

Povijest Labinske scene

Labinska alternativna-glazbena scena počinje se razvijati još davne 1991. godine. Labin kao mala i multikulturna sredina s dinamikom življenja na zemlji i ,,pod zemljom” počinje razvijati glazbenu i kulturnu scenu u istom ritmu. Specifičan izvor inspiracije je ono što je jedinstveno na labinskoj sceni. Nekada je, u nedostatku tehnike, naglasak ostao samo na sirovoj, ali čistoj emociji koja je inspirirala glazbenike. Glazbenu scenu odlikuje nesebičnost što i samo posuđivanje instrumenata, ali i članova benda dokazuje.

Organizator većinskog dijela koncerata i festivala u Labinu Kristian Stojić izjavljuje: ,, Labinska scena ima dugu tradiciju i mnogo je različitih ljudi i bendova povezano uz  tu priču.”

image

Kristian Stojić

Osim Kompilacije Labinske nezavisne scene valja spomenuti i prvu kompilaciju ,,20 let” na kojoj se nalazi 20 labinskih glazbenika i bendova, no ni ove godine Labin ne miruje već izdaju novu kompilaciju krajem godine.

 

Labinski vjerni glazbenici

Kako se Labinska scena ne bi ugasila mnogi glazbenici je drže na nogama. Zapitali smo se ima li još vjernih labinskih glazbenika i put nas je odveo do Tonia, Maria i Dadeta iz grupe Mustard Seeds.
O Labinskoj sceni misle sve najbolje i podržavaju je. Mladi i talentirani otkrili su nam kako se već dugo kriju pod raznim imenima, ali kažu kako je Mustard Seeds pun pogodak.

image

Album izlazi uskoro, a promocija će biti kako oni kažu old school. Na albumu koji se krije pod nazivom It’s like hypnosis, nalazi se 8 autorskih pjesama i jedna obrada. Nikada im zapravo nije bio cilj da budu poznati u Labinu, već samo da sviraju.

Iz prve ruke željeli smo saznati je li teško osnovati bend.
Toni: ,,Teško je iako na prvu ruku ne izgleda tako, to je najteži dio svega, mi imamo tu sreću što smo godinama skupa.”

Kako bi saznali nešto više o njima možete posjetiti njihovu web stranicu.
Naše putovanje Labinskom scenom završava se ovdje. Glazbenicima i bendovima želimo da se nađu na vrhu Top ljestvica.

 

2 komentara

  1. obviously like your website but you have to test the spelling on quite a few of your posts. Many of them are rife with spelling problems and I find it very bothersome to inform the reality then again I will surely come again again.

     

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *