Sanjaš? Ostvari.

Uspjeti kao solo pjevač ili kao rock bend je teško i iziskuje mnogo truda i naravno, puno proba. U tebi se jednostavno počinje stvarati osjećaj i potreba da pustiš glas i pokažeš rulji što znaš.

Imam jednog frenda koji uvijek govori kako za uspjeh rock benda na hrvatskoj sceni treba imati love. Ima u tome malo istine – ipak snimanje pjesme/albuma košta određenu svotu novca. Međutim, ono najvažnije što je potrebno su m…, tj. hrabrost i upornost.

Sjećam se svog prvog official benda prije 2 godine. Skupila se ekipa pod nazivom Sandi i odmetnici (najjače ime za bend u povijesti bendova). Rokali su i prije nego što sam se ja priključila. Nakon mog uključenja i promjene imena benda u Against The Odds (za autorska prava nagrabusili bi samo tako jer je u Srbiji već postojao bend po tim imenom), hrpa klinaca počinje “raditi”. Probe svaki petak, tu sam se ja nabrijala čak i na kantautorstvo. Ideje su postojale, optimizam je isto tako bio prisutan. Srodne duše. Oni traže vokala, a ja tražim bend.

Počelo je ljeto a klinci rockeri pretvorili su se u sezonce. Posao nas je razdvojio ali i svađice koje su bile tu i tamo prisutne. Nakon toga sam pokušala početi solo, ali to nije to. Bend je ono što mene zapravo pokreće.

Bezuspješnim traganjem za bendom, put me vodi u Zagreb. Grad snova i nade. Totalno originalno na glavnom trgu sjesti i pjevati kao debil. Nisam sjela na bus taj dan s namjerom da pokažem javno ono što znam, već je razlog bio nesto stvarno suprotno. Pjevanje je došlo spontano kad smo ostali bez love, a za povratak kući trebali smo čekati još jako dugo.

Ovo nije jedan od onih tekstova gdje se ja hvalim kako sam pjevala u centru Zagreba ili apel za pomoć djevojci u nevolji koja traži srodni bend (ako je netko željan dobre svirke neka se javi hahahah), već motivacijski tekst. Usprkos padovima koje preživljavam jer silno želim bit kvalitetan vokal, ja ne odustajem. Možda nikada neću bit kvalitetan, a možda nikakav vokala, ali poanta je ista. Keep going!

Okupi ekipu, gitare, pojačala i ostale rekvizite. Možda baš vas čeka prvo mjesto hrvatske glazbene top ljestvice.

 

366 thoughts on “Sanjaš? Ostvari.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *