Drage čitateljice i čitatelji!

Predstavljamo vam novitet u Srednjoj školi Mate Blažine Labin: prve e-novine  na koje smo vrlo ponosni  jer su rezultat  zajedničkog  truda učenika i profesora.

Internet je danas moderni „must have“, većina nas ne može zamisliti dan bez pretraživanja. Svakodnevno u našoj školi vidimo učenike po hodnicima sa smartphonima i tabletima, a ni profesori ne odstupaju puno  u korištenju moderne tehnologije.

Iz tog  smo razloga odlučili najpopularniji medij današnjice još jednom iskoristit u pozitivne  svrhe- u promicanje znanja, čitanja, istraživanja te kao  promociju naše škole i brojnih postignuća.

Svake godine brojna su događanja u našoj školi, a ove godine naši novinari spremni su da sve to poprate sikama, tekstovima i ostalim medijima, zato budite oprezni, jer nikad ne znate gdje novinari vrebaju.

Teme koje želimo obuhvatiti su brojne : glazba, filmovi, literarni radovi, savjeti, vijesti, sport, zanimljivosti, intervjui, ankete,  kritike i sve što nam padne na pamet, a moglo bi biti zanimljivo za čitanje.

Nadamo se da će vam se naše novine svidjeti. Pozivamo vas da pogledate, pročitate, komentirate  i  uključite se. Bit će nam drago čuti nove ideje i objavljivati vaše radove.

Ovim putem želimo se zahvaliti ravnatelju Čedomiru Ružiću, školskoj knjižničarki Majdi Milevoj Klapčić, profesorici informatike Alisi Kos na pruženoj podršci, pomoći  i omogućavanju otvaranja novina na internetu.  Posebne zahvale učenicama Saneli Isanović  i Karli Zupičić na uloženom  trudu i upornosti bez kojih ne bismo imali e-novina.

List su uz podršku i usmjeravanje profesorice Sanje Gregorinić, grafički oblikovali i pripremili za objavljivanje na web stranici učenici: Karla Zupičić, Sanela Isanović, Arjeta Hodža, Mattea Mačkić i Antonio Bembić.