Što čitati ili gledati? – Harry Potter

Harry Potter Adult Edition Hardback Boxed Set, Harry Potter Children Editions, and Harry Potter Traditional Chinese Editions.

Hej ljudi  😀

Nove e-novine, nove kolumne, novi pisci… pošto je sve novo, odlučila sam kao moju prvu temu odabrati nešto staro. Dakle, svaki ću tjedan-dva objaviti moje mišljenje o pročitanoj knjizi, pogledanom filmu ili TV seriji.

Kao prvu temu odabrala sam svima dobro poznat serijal o Harryju Potteru. Zašto? Te su knjige ostavile dubok trag i mislim da su uvelike pomogle razviti moju veliku ljubav prema knjigama i čitanju. Moja prva, prava, ikad pročitana knjiga bila je upravo „Harry Potter i Kamen mudraca“. Istina je da u samom početku nisam potpuno shvaćala o čemu se radi, ali kako sam postepeno ulazila u taj svijet čarobnjaka i vještica, tako sam se i potpuno zaljubila u sve likove i mjesta u knjigama. Čitatelj se lako može poistovjetiti s likovima jer, unatoč tome da se bore protiv zla, suočavaju se s problemima baš kao i mi smrtnici, bili to ljubavni ili neki drugi. Knjige su duhovite i pune humora, a na nekim dijelovima tužne  i srceparajuće. Međutim, sve to skupa čini serijal apsolutno fantastičnim. Mnogi kažu da su to knjige za djecu, ali ja smatram da su te knjige za sve uzraste, i sigurna sam da, tko god ih uzme u ruke, neće ih ispuštati dok ne dođu do samog kraja.

Ne mogu baš izdvojiti najdraži dio, ali «Darovi Smrti» mi je bio najnapetiji i možda nekako najbolje zaokružen kao cjelina. Sigurna sam da je većina vas pogledala filmove, ali vjerujte mi, knjige su 10 puta bolje i neće vam biti žao ako ih pročitate.

Definitivno preporučam svima koji vole fantastiku i beletristiku, a moja je ocjena čista desetka.

harry_potter_typography_by_jevibecl10-d5a5gur