You are here
Home > Vijesti > Otvorenje La Ca kantunića

Otvorenje La Ca kantunića

Jučer, 17. rujna 2019. u našoj školskoj knjižnici predstavljen je LaCa kantunića. LaCa kantunić je dio projekta Grada Labina sa ciljem očuvanja naše lijepe labinjonske cakavice. Kantunić je osmislila Klaudija Barbić, dizajnerica vizualnih komunikacija, a sve njene misli vizualizirao je Dean Dušić. Više o Klaudiji i njezinom pogledu na projekt možete poslušati u nastavku.

Uz kantunić u školskoj knjižnici, na stubište je ispisana pjesma “Kolor”, Elis Lovrić, koja je i sama prisustvovala ovom važnom događaju. Izvela nam je pjesme “Merika” i “Kanat od mora”. Elis nam je rekla da je u početku kada je ona govorila na cakavici nalazila svakakve loše komentare, no unatoč svemu tome ona nije posustala. Tako smo naučili od nje da nikad ne smijemo odustati od nečega što volimo bez obzira što će nam drugi reći. Zaista joj je bilo draga da je gđica. Klaudija odabrala pjesmu “Kolor” jer inače svi izaberu pjesme poput: “Kanat od mora”, “Tić” i druge. Za tu pjesmu je jako privržena, a kaže i da se podosta razlikuje od ostalih.

 

 

Kratki pozdrav publici uputio je naš ravnatelj Čedomir Ružić. Zahvalio se Gradu Labinu na potpori i Majdi Milevoj Klapčić koja je pokrenula projekt. Isto tako knjižnjičarka Majda je svih pozdravila, te se zahvalila Gradu Labinu, dizajnerici i vizualizatoru. Evo što nam je rekao ravnatelj,

 

 

Naš gradonačelnik Valter Glavičić nije skrivao uzbuđenje i radost. U govoru je istaknuo važnost naše cakavice, koliko i njemu samome znači, te da je uvijek moramo čuvati i prenositi našim prijateljima, obitelji i djeci. Istaknuo je da ima veliku sreću da uz sebe ima suradnicu kao što je Loredana Ružić Modrušan, koja, kako kaže gradonačelnik, zna pogoditi trenutak za prijedlog projekta, te je onda ne može odbiti. Gradonačelnik je Elis Lovrić nadjenuo nadimak “labinska ambasadorica” koji smatramo da joj zaista pripada jer je ona jedini kantautor koji izvodi pjesme na cakavici.

 

Velika zahvala ide profesoru Neviju Gašpariniju, koji je sa svojim učenicima povodom ove prigode gostima osmislio koktele: “LIbret” i “Cagodar”.

Program su osmislile i vodile Lucija Miletić i Elin MIletić, a nastupili su učenici  Romina Licul i Rafael Santaleza interpretacijom pjesme Daniela Načinovića “Tanac”, te Bruno Falco sa svojoj pjesmom “Kantunić” koju je pripremio upravno za današnji događaj. Svoju pjesmu “Labinska ambasada” interpretirao nam je i profesor Daniel Mohorović, te je cijelu publiku lijepo nasmijao.

 

 

 

 

 

 

 

Nadamo se da će biti još puno lijepih događanja vezana za labinjonsku besedu.

 

 

 

Ovdje možete pročitati pjesmicu KANTUNIĆ, autora Bruna Falca.

 
Top