Rukometašice i rukometaši SŠMB prvi na županijskom natjecanju

Dana 21.2.2019. u Sportskom centru ,,Franko Mileta“ održano je natjecanje školskih sportskih društava srednjih škola u rukometu za djevojke. Sudjelovalo je pet ekipa Istarske županije: dvije srednjoškolske ekipe grada Pule (Gimnazija Pula – ŠSD Gimnazijalac i Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu – ŠSD Lipa), po jedna ekipa iz Pazina (Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile – ŠSD Srednjoškolac), iz Poreča (Srednja škola Mate Balote – ŠSD Mate Balota) te ekipa naše škole kao domaćin natjecanja (Srednja škola Mate Blažine – ŠSD DUGA). Natjecanje je započelo u 9 sati. Kroz cijelo natjecanje djevojke naše škole vodila je profesorica Ljiljana Štingl. Trostrukom pobjedom osvojile su zasluženo 1. mjesto što velikim dijelom možemo zahvaliti izuzetnoj publici koja je podizala atmosferu u dvorani. Tim rezultatom naša se škola plasirala na državno natjecanje koje će se održati u Poreču od 4. do 6. svibnja 2019. Profesorici i curama želimo puno sportske sreće i neka najbolji pobjedi!

Samo nekoliko dana kasnije, 26.02.2019.  mladići iz Školskog sportskog društva Duga – Srednje škole Mate Blažine, ponovili su prošlotjedni uspjeh djevojaka i osvojili 1. mjesto na županijskom prvenstvu u rukometu za srednje škole, isto pod vodstvom profesorice Ljiljane Štingl. Najprije su kao prvi prošli tešku skupinu sa ŠSD Zmaj iz Buja, ŠSD Mate Balote iz Poreča i ŠSD Medicinar iz Pule, a u finalu su lakoćom savladali ŠSD Gimnazijalac iz Pule 19:15 i osigurali izravno prolaz na završnicu državnog natjecanja.

Ovim  rezultatima naša se škola plasirala na državno natjecanje koje će se održati u Poreču od 4. do 6. svibnja 2019. Profesorici, curama i dečkima želimo puno sportske sreće i neka najbolji pobjedi!

Tekst : Elin Franković, 1f
Fotografije preuzete s: http://www.ssmb.hr/672/natjecanja-susreti-i-smotre-2019