Posjet predsjednici Republike Hrvatske

U subotu, 26. siječnja 2019. učenici Gradskog vijeća mladih i Građanskog odgoja i obrazovanja osnovnih škola Matije Vlačića i Ivo Lole Ribara, te srednje škole Mate Blažine Labin su posjetili Ured predsjednice Republike Hrvatske na Pantovčaku. Izlet je bio u organizaciji Grada Labina, Labin Zdravog grada i Savjeta mladih Grada Labina.

Također su sa nama bile i voditeljice GMV SŠ Mate Blažine Laura Kokot i Ana Paliska, voditeljice GVM OŠ Matije Vlačića Silva Tenčić i Silvia Česnik, učitelji Građanskog odgoja i obrazovanja u OŠ Matija Vlačić Dean Nestorović i Silvia Česnik, voditeljica GVM OŠ Ivo Lola Ribar Jasmina Beloč i članovi Savjeta mladih Grada Labina Matea Tireli, Paulo Načinović i Denny Višković.

U uredu predsjednice se održavao prvi ovogodišnji Dan otvorenih vrata. Tema Dana otvorenih vrata bila je “Za ljepšu Našu “. Program je otvorio zbor Gymnasium iz Gimnazije Pula sa pjesmom Vinka Coce: Ribari. Predsjednica je održala govor u kojem je govorila o ekologiji. Posebno je naglasila da našu zemlju zaštitimo od otpada. Na kraju govora zahvalila se svim tvrtkama, školama i organizacijama koji se brinu da naša zemlja uvijek bude čista, a time i ljepša. Bilo je jako puno štandova na kojima smo mogli uzeti letke o ekologiji, a vidjeli smo i izložbu stvari koji su izradili tako da su ponovo iskoristili otpad.

Imali smo priliku i razgledati Ured predsjednice te slikati se s njom. Najviše nas je iznenadilo kako na ulazu u Pantovčak stoje pripadnici Počasne – zaštitne bojne (PZB) koji neumorno stoje na istom mjestu bez ikakvog pokreta.  Inače je njihova zadaća održavanje počasno-ceremonijalnih i drugih zadaća, ne samo za predsjednicu Republike, nego i za Vladu Republike Hrvatske i Ministarstvo obrane.

S obzirom da su bili dani otvorenih vrata, bilo je jako puno ljudi pa nismo uspjeli ćaskati s predsjednicom, ali ipak smo se lijepo proveli, i bili zadovoljni jer nemamo priliku vidjeti našu predsjednicu uživo svaki dan. Zato smo jako zahvalni gradu Labinu što nam je priuštio ovaj izlet, a usudio bih se reći i da se isplati biti u vijeću mladih.