Pomoćnik ministrice, Vlado Prskalo, u našoj školi

Dana 19.01.2018. godine našu srednju školu Mate Blažine posjetio je Vlado Prskalo, pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja za područje srednjoškolskog obrazovanja.

Gospodin Vlado Prskalo obišao je ne samo našu, već sve srednje škole na području naše županije. Razlog tim posjetima jeste taj da, kako Prskalo kaže, Ministarstvo ima sredstava i projekte koje žele dodijeliti školama kako bi na tržište rada dolazila mlada i konkurentna snaga. Ovim obilascima škola žele provjeriti kapacitet škola te razgovarati sa ravnateljima, stručnim osobljem i učenicima tih škola.

Gospodina Vladu Prskala dočekalo je stručno osoblje naše škole, kao i predstavnici u vijeću učenika te članovi novinarske grupe Point, kao i novinari labinštine.

Nakon obilaska škole te razgovora s ravnateljem, Prskalo je izjavio kako je naša škola nakon izvršenih radova „čista petica“! 

Naše novinarke Anđelika i Rea postavile su mu nekoliko pitanja, koja ste mogli slušati u školskoj emisiji Give me a break, a ovdje možete samo ukratko pročitati što im je rekao.

Gospodin Prskalo smatra kako treba doći do nekih promjena u strukovnom obrazovanju,a najvažnije bi bilo da se povežu škola i gospodarstvo. Bilo bi dobro uvesti više praktične nastave, nego teorijske jer je to jedan od problema, naime učenici nisu dovoljno motivirani za teorijske predmete pa su često neuspješni. Ipak, ne bi ukinuo teorijske predmete jer smatra kako svakome dobro dođe malo teorijskog znanja.  Što se tiče motiviranosti tj. nemotiviranosti učenika rekao je da je to normalno i da u ovim godinama svi moraju proći tu neku ludu fazu, no sve je to dio odrastanja.

Time je završen posjet pomoćnika ministrice našoj školi, nadamo se kako mu je bilo ugodno, te da je naša škola ostavila dobar dojam na njega!