Muško – ženska prijateljstva?

Kažu kako postoji obitelj, zatim postoje prijatelji, a onda imamo i prijatelje koji su obitelj.

Prijateljstva su veze među ljudima ponekad čak i jače od ljubavnih, te dakako, često i dugotrajnije.

Svi znaju kako gotovo svaka djevojka ima najbolju prijateljicu sa kojom ide čak i u toalet, a kako dečko ima najboljeg prijatelja zbog koga se drugi ponekad zapitaju je li on gay. Svi smo navikli na takva bliska prijateljstva te ih svi odobravamo i želimo u vlastitom životu – jer to su najčešće i ona dugotrajna prijateljstva, iako, ne možemo zaboraviti činjenicu da se stvari ponekad promijene.

No što kada djevojka nema najbolju prijateljicu, već prijatelja?
Je li moguće da osobe suprotnog spola budu bliski prijatelji i samo bliski prijatelji?

Naravno da je!

Stvar je u tome da još uvijek svi smatraju da ako se djevojka i mladić često druže i dobri su si, oni su zasigurno par.

Ženska osoba i muška osoba mogu i te kako biti bliski prijatelji bez da se između njih išta više razvije, zbog čega mislimo kako to ne može biti tako? U današnjem društvu gdje je normalno da se osoba identificira kao životinja ili pak dio pokućstva, sve se prihvaća, no muško – ženska prijateljstva su i dalje svojevrsni „jednorog“ našeg društva – rijetko tko u njih vjeruje, a mnogi o njima maštaju.

Normalno je da se dvije prijateljice druže po cijele dane, da se zadirkuju i grle. Normalno je da se dva prijatelja zezaju i gurkaju naokolo. Ako se pak dečko i cura tako druže odmah skačemo do zaključka da su zajedno.

Svatko ima neku svoju ideju o muško – ženskim prijateljstvima, možda je ta ideja ispravna, no nitko ne može dokazati da nije – stvar je u tome da ako želiš imati, kao djevojka, muškog prijatelja (ili obrnuto, kao mladić žensku prijateljicu), onda to prijateljstvo i možeš imati.

Nije nužno da će takvo prijateljstvo prerasti u nešto više, zašto i bi?
No, dakako da može prerasti u nešto mnogo više. Sve ovisi o pojedincima koje veže to prijateljstvo.

Ponekad su ta muško – ženska prijateljstva toliko jaka i bliska da ih čak i osobe koje znaju da su samo prijatelji počinju zezati, no to je u redu, u neku ruku to samo pokazuje koliko su te osobe bliske.

Na kraju, svim djevojkama i mladićima koji imaju najboljeg prijatelja ili prijateljicu suprotnog spola želim dati jedan mali savjet: ljudi će uvijek pričati te krivo zaključivati, no takve sitnice ne trebaju utjecati na vaše prijateljstvo, štoviše, neka to bude povod za zbijanje kakve dobre šale. 😉