90 dana, 90 mogućnosti!

Ponedjeljak, 2.10.2017. godine.

Prošlo je 275 dana od početka ove godine, a do njezinoga kraja brojimo točno 90 dana.

Možda vam je ova godina do sada bila iznimno sretna i uspješna, a možda vam je bila loša kao gorak okus u ustima. Kako god bilo, što god da se dogodilo, imate još točno 90 dana da nešto promijenite!

Svi mi uvijek čekamo Novu godinu da budemo bolji, ponedjeljak da počnemo biti zdraviji ili pak drugi mjesec da krenemo iz početka, no budimo realni, ništa bitno se ne događa te većinom nakon tjedan dana od uvođenja nove situacije u naš život – poput svakodnevnog vježbanja – odustanemo.

Zašto onda ne možemo jednostavno početi SADA?

Promjene se događaju željeli mi to ili ne, pa čak i kada ne radimo ništa. No da li će ta promjena biti dobra ili loša ovisi o nama samima.

Svi se volimo žaliti na našu lošu sudbinu, no što je zapravo sudbina? Ništa doli posljedica stvari koje sada radimo ili pak ne radimo.

Imate 90 dana da stvorite za sebe i zbog sebe naviku koja će vas poboljšati kao čovjeka. Znanstveno je dokazano kako su barem trideset i tri dana potrebna da stvorite novu naviku koja vam tada postane automatska i instinktivna, a vi na raspolaganju imate devedeset dana!

Kako ne bi bile sve samo puste riječi, ja sam odlučila u ovih posljednjih 90 dana 2017. godine biti optimističnija i svakoga se dana nasmijati, bez obzira na to koliko kišnih oblaka toga dana bude plutalo iznad moje glave.

A vi? Jeste li spremni stvarno nešto promijeniti?

Jeste li spremni uistinu graditi sebe, bez obzira na to je li danas ponedjeljak, srijeda ili pak petak? Bez obzira na to je li do kraja godine devedeset, pedeset, četiri ili pak jedan dan?

Činjenica da je danas točno devedeset dana do kraja godine meni je poslužila samo kao inspiracija da napišem ovaj članak, no istini na volju, svakoga dana je dobar dan za novi početak, makar to značilo da ćete napraviti minimalnu promjenu kao što je jedan osmijeh više na dan.

Promjena po promjena, koliko god beznačajna bila, u konačnici vodi do u potpunosti nove stvari, do nove osobe, do novog, možda boljeg, sretnijeg, odraslijeg, zrelijeg te optimističnijeg JA.