Kako razbiti ljetnu dosadu?

Ljeto nam je već iza ugla!

Školarci se vesele jer je škola skoro pa gotova, dok odrasli žude za godišnjim odmorom i relaksacijom koju ljeto itekako pruža!

No, već nakon prvih nekoliko tjedana odmora javlja se jedan ozbiljan problem – DOSADA!
Pa dobro, kako to? Cijelu godinu čekamo to ljeto i odmor, pretpostavljajući da će nam biti zabavno, a na kraju shvatimo kako nemamo što raditi!

Vjerojatno svi dožive takozvanu „krizu sredine ljeta“ kada uzbuđenje zbog završetka škole/posla splasne, a bilo kakva volja da izađete iz kuće i socijalizirate se nestane kao voda u plastičnoj boci koja na +38 stupnjeva itekako brzo ispari!

Pa što učiniti? Kako iskoristiti vrijeme i ne umirati od dosade? Kako da učinite svoje ljeto produktivnim tako da se, kada nova školska godina počne, ne osjećate kao da vam je ljeto prošlo glumeći antisocijalnog krumpira sa vrećicom čipsa i tri ne pogledane serije od preko pet sezona, sjedeći na kauču i čekajući da se temperature spuste?

Evo nekoliko ideja koje će vam, nadam se, barem malo pomoći!

Idite na zabave!
Bilo da su to pučke zabave tipa ribarskih fešta, zabave u klubovima sa DJ-em, ili pak koncerti, jednostavne odite i zabavite se! Čak i ako vas nije volja, ponekad je dovoljno da izađemo iz kuće i stupimo u kontakt sa ljudima kako bismo se bolje osjećali!

Prošećite!
Ako zabave nisu vaš đir, šetnja sa par dobrih prijatelja i odlazak na večeru ili sladoled može biti jednako zabavno kao i partijanje uz DJ-a!

Istražite svoje mjesto življenja!
Ako živite u gradu prošećite kroz povijesnu jezgru, ili kroz poslovni dio grada. Šetajte ulicama kojima još niste šetali, popijte kavu u kafiću u kojemu još niste bili – tko zna, možda se iznenadite!
Živite li pak na selu, okruženi ničim do nekoliko kuća i livadama – prošećite po livadama! Svako selo ima svoje puteljke za koje niti ne znate – pronađite ih! Tko zna koliko toga još ne znate o mjestu na kojem živite.

Okupite stare prijatelje!
Ponekad tijekom škole/posla nemamo vremena pohvatati sve uzice i podružiti se sa prijateljima koji nam nisu toliko geografski blizu – pa čak i ako je to obližnji grad udaljen svega 10 kilometara! Iskoristite ljeto kako biste se sastali i popričali.

Čitajte!
Ljeto je najbolje vrijeme za čitanje knjiga, pogotovo za vrijeme velikih podnevni vrućina kada odlazak na sunce znači biti ljudski prepečenac! Ima zaista tisuće i tisuće dobrih knjiga koje se mogu naći i u knjižnici, ali i po vrlo povoljnim cijenama, stoga nemate opravdanja! 😉

Bavite se nekim sportom!
Trčite, plivajte, skačite – ma radite što god vam srce želi!

Na kraju krajeva, ovo je vaše ljeto! Iskoristit ga kako od želite i uživajte koliko god možete dok one školske i poslovne muke ponovno ne počnu!