Što želim biti kad odrastem?

Što želim biti kad odrastem? Pitanje koje je svatko od nas previše puta čuo u životu. Mnogi su imali spreman odgovor poput učitelja, liječnika, astronauta ili kuhara. No, tu postoje i ona velika skupina koja je rekla kratko: ne znam.
Što ja želim biti kad odrastem?

Prije svega želim biti sretna. Znam da je u današnje vrijeme biti sretan postalo teško zanimanje. Uz sve brige i obaveze teško je doći do plače, odnosno naše sreće. Često se izgubimo u svim ti problemima i zaboravimo da je prije svega najvažnija naša sreća. Što će nam novci ako nismo sretni?

Želim biti svoja. Teško je i to zanimanje, jer se sa svih strana nameće da budemo nešto što nismo, da pratimo svjetske trendove i radimo ono što i drugi rade. Teško je ostati svoj, no nije nemoguće. Budite svoji, ali nemojte zaboraviti poštovati tuđe odabire.

Želim biti ono što ja želim biti. Ne ono što moji roditelje žele, ne ono što moji prijatelji žele, već ono što ja smatram da je ispravno za mene. Kroz odabira onog što želite biti kad odrastete sresti ćete se sa puno tuđih mišljenJa i savjeta. Mnogi će vam reći da ukoliko odaberete to zanimanje ćete se previše mučiti ili imati premalu plaću, ali ako smatrate da je to ono što želite biti, budite to. Slijedite svoje snove i ciljeve jer oni vas vode prema svojoj sreći, a sreća je ono najvažnije, zar ne?

Ne zaboravi biti čovjek!
Kroz svu tu strku što želimo biti kad odrastemo, ne smijemo zaboraviti biti čovjek. Biti čovjek je najvažniji posao koji svatko od nas obaviti i što svatko od nas mora biti. Plaća za taj posao je zadovoljstvo sa nama samima i to je najveće bogatstvo.