Ja sam zaluđena, ali i ti si!

Facebook, Youtube, Instagram, Twitter, Tumblr; Snapchat… ne znate ni sami što vam pokušavam reći ovim nabrajanjem, zar ne? Nema veze, ponekad ni ja sama sebe ne shvaćam…  Ne želim da ovaj članak čitate samo zato jer vam se naslov učinio zanimljivim, a čim ste pročitali uvodni dio članka kliknete na mali crveni x-ić koji vas u ovom trenutku toliko privlači jer vam je već dosta (ukoliko ste tinejdžeri) da vam “starci” stalno govore jedno te isto:” Makni se od tog mobitela, samo si na Faceu.” (a kad shvate da Face nije jedina društvena mreža koja postoji i da su malo zaostali u tome- skoro da se ne počupaju za kosu); a upravo ću vam i ja u ovome članku govoriti o tome i nabijati na nos kao što i oni to rade!

Postojao je jednom jedan čovjek za kojeg kažu da nikada nije imao Facebook  i odlučio je pronaći si 5 prijatelja koji također nemaju Face. Putovao je svijetom, tražio i tražio- pokazivao ljudima slike svoje djece i žene, novoga auta, govorio svima što je danas jeo, dijelio svoja raspoloženja s potpunim strancima…. I tako je on pronašao svojih pet prijatelja koji također nisu imali  Facebook: dva policajca, jednog doktora i jednu medicinsku sestru, te jednog luđaka!

Nadam se da ste shvatili priču! Vrlo jednostavno- govori o tome kako je svijet postao nenormalan i pun ljudi koji samo vise na društvenim mrežama kako bi statusima i svojim slikama privukli pažnju drugih, a ti drugi kao babe čekaju tko će što objaviti da mogu to dalje pokazivati i tračati o tome.

Ne bi bilo normalno da se u realnome životu ponašamo kao i na društvenim mrežama jer da to radimo prozvali bi nas luđacima kao što su i ovog čovjeka iz priče.

Izađem s prijateljicom van, naručim si pizzu i ona mi kaže: “Stani da ne bi slučajno jela ili dirala dok ne slikam za Snapchat.”  Ma je li to normalno, pitam ja vas? U tom sam trenutku ja njoj odlučila uzeti mobitel i baciti ga negdje gdje joj nikada neće pasti na pamet da mi kad dođe hrana na stol ona kaže da ne smijem jesti jer ona najprije mora slikati.

Sve je izgubilo svoj čar i sada uopće ne uživamo u  trenutku, već samo hinimo za fotoaparatima i ne daj bože da netko slučajno ne vidi što ja jedem ili općenito radim- jer ako nije na Faceu nije se ni dogodilo; smatram da smo previše doslovno shvatili tu rečenicu sve više ju provodeći u djelo. Postoje neke stvari koje bismo trebali zadržati samo za sebe i ne dijeliti s drugima javno na društvenim mrežama ili bi se bar tamo trebali ponašati kao što se ponašamo i u fizičkom svijetu, a to zasigurno ne uključuje govoriti svakoj osobi koja prođe pored tebe kako se danas osjećamo: npr: Dobar dan, osjećam se raspoloženo ;)- sigurno bi pomislila da smo poludjeli.

EVO NEKIH FACEBOOK STATUSA KOJI SU STVARNO PRAVI BISERI!

-Meni kažeš da sam jeftina? Ribo ti si GRATIS!!

-Nemoj da me mrziš jer je bio sa mnom, mrzi me zato što će opet biti !!

-Nemoj da me mrziš zato što sam lijepa, mrzi me zato što to tvoj dečko misli !!

-Nemoj da me mrziš zato što te prevario sa mnom, mrzi me zato jer se on ne kaje!!

-Ti RIBA možeš da budeš samo u konzervi!!
… Ne leti visoko, ne hvali se sobom…”frajeru” ja se ne sjećam da sam bila s tobom…

Možeš da mi ~ZAVIDIŠ~ ….. To je problem ~TVOJ~ ….. Znam da me ~MRZIš~ ….. Jer nisi nivo ~MOJ~ ♥

 

I zato ti koji/a si izdržao/la do kraja članka budi uz mene i započnimo skupa revoluciju društvenih mreža!!! Za početak prekini objavljivati slike onoga što jedeš  ili pisati u status gluposti kao što su ove gore (i ja ću, nećeš biti jedini/a),  jer kamen po kamen palača pa ćemo zajedno možda uspjeti unormaliti i ostale <3

Vaša Anđelika