“Cijelu noć u štiklama?!!”

stikle

Drage moje,

bliži se maturalna zabava i sve slatke muke sa pronalaženjem savršene haljine, torbice, frizure, šminke i cipela bliže se kraju jer nam je zabava odmah iza ugla. Većinom, najveći nam problem zadaje traženje savršenih cipela koje su u isto vrijeme neodoljive, a opet udobne. Budimo realne, cipele su doista važna stvar i kao što je kazala mudra žena Marilyn Monroe : “Daj djevojci cipele i osvojit će svijet” važno je da odaberemo cipele koje će nam pomoći da se osjećamo savršeno. Međutim, ponekad bol u stopalima zbog nošenja određenih štikli je nepodnošljiva te da bi to izbjegle u nastavku možete pročitati par korisnih savjeta kako pravilno odabrati potpetice i kako neudobne ljepotice lakše podnositi :

  1. Biraj svoj broj!

Znam da je teško kad pronađete savršene cipele, a one su vam pretijesne, pa ih ipak kupite tješeći se “ma raširit će se one”. Nemojte ih kupiti jer vaša stopala će samo još više patiti zbog neodgovarajućih cipela te bolje nađite cipele koje savršeno odgovaraju vašoj veličini stopala.

     2. Stabilnost.

Kvalitetne cipele imaju petu točno na sredini jer to omogućuje ravnotežu. Kad vam noga nije stabilna i tresete se dok hodate, vjerujte mi cijeli outfit bit će vam pokvaren bez obzira na to koliko su divne vaše cipele.

    3. Za prve štikle odaberite niže potpetice.

Ako ste početnica u nošenju štikli onda nemojte baš uskočiti u ljepotice visoke 13 cm, već birajte niže pete i postupno povećavajte visinu peta.

   4. Dobro razgazi cipele!

Nema veze što ćete možda izgledati malo smiješno hodajući po kući u pidžami i novim cipelama jer trud se itekako isplati pošto će vaša stopala biti prilagođena obliku štikli te manje će vas boljeti.

  5. Gel jastučići.

Oni su me tako puno puta spasili od bola da sam im vječno zahvalna!!!

   6. Prije obuvanja štikli stavite na stopalo dječji puder u prahu ili pošpricajte stopala sa sprejom za suho pranje kose jer spriječiti će znojenje stopala.

  7. Ne zaboravite imati flastere u torbi, protiv žuljeva.

Drage moje, nadam se da će vam ovih sedam savjeta biti korisni i da će te do zore plesati u prekrasnim, a opet udobnim štiklama.