Pružimo ruku šapi

U svijetu su trenutno milijuni životinja napušteni na ulici da se snalaze kako znaju i umiju. Pokraj tih životinja ljudi prolaze, ponekad se sažale nad njima, ali veliki broj njih ne učini ništa kako bi im pomogle. Tim životinjama na sreću pomognu volonteri udruga za zaštitu životinja. Tim volonterima je pomaganje životinjama velika ljubav i strast koja im ispunjuje život, ali nisu stvari uvijek tako bajne i lijepe. Dolaze u različite teške situacije, od pronalaženja životinja u lošem zdravstvenom stanju pa sve do nedostatka osnovnih potrepština za brigu o velikom broju životinja. Takva situacija se dogodila i labinskoj udruzi za zaštitu životinja Fenix kojoj je zbog velikog broja životinja ponestalo materijalnih sredstava i hrane za mačke. Objavili su taj oglas na društvenim mrežama i tu sam se u priču uključila ja. Pošto sam veliki ljubitelj životinja odlučila sam im nekako pomoći. Predložila sam prijateljici da sakupimo novce za kupnju hrane za mačke. Najprije smo mislile da ćemo samo ja i ona htjeti sudjelovati u tome, ali smo predložile i  drugim učenicima našeg razreda koji su odmah pristali pomoći i odlučili biti dio našeg malog ,,projekta”. Iznosi naših donacija nisu baš veliki, ali nas je puno sudjelovalo pa smo tako uspjeli sakupiti nešto manje od dvjesto kuna. Stvarno smo jako zadovoljni tim uspjehom, ali još uvijek bi nam dobro došli donacije tako da možemo kupiti više hrane. Ako nam želite i Vi pomoći, potražite I. o razred ili mene – Ninu Savić.

I za kraj evo nekoliko slikica malenih modela koji čekaju priliku da dobiju svoj dom koji se možda nalazi upravo kod vas i u vašoj obitelji.

Svo troje su stari oko 9 mjeseci, ove dvije su cure, a žuti je dečko. Svi su cijepljeni i kastrirani, što znači da su spremni za postati članom nečije obitelji.

Kako biste vidjeli nove objave udruge Fenix možete ih pratiti i putem Facebooka.