Sretna godišnjica Point! :-)

Za našu prvu godišnjicu odlučili smo  napisati par riječi o nama koji činimo Point. U prvih godinu dana možemo reći da se u školi tek probijamo, kao jedna mala grupa entuzijasta, koja se trudi što bolje popratiti školska zbivanja i brojne zanimljivosti koje nas prate u svakodnevnom životu.

Veseli nas da smo već u prvoj godini objavili 223 članaka, od čega brojne vijesti iz škole i naše okolice, nekoliko kolumni, jako puno zabave, a najviše zanimljivosti jer želimo biti zanimljivi našim čitateljima. Pratili smo i intervjuirali naše vrijedne učenike i nedavno im posvetili novu rubriku “Naše zvijezde”,  jer znamo da u školi imamo puno onih s kojima ćemo ove godine popuniti i ovu rubriku. Nekoliko su puta naši članci izašli i u Glasu Istre te na portalima www.srednja.hr i www.školskiportal.hr.

Voljeli bismo da nam se još učenika SŠMB pridruži jer novinara nikad dosta. Uvijek ima tema za pisanje, uvijek se događa nešto što treba popratiti, a nas je samo 10 učenika i 1 profesorica. Stoga pozivamo i ovom prilikom sve profesore i učenike naše škole na suradnju, objave, slanje materijala, pozive da što bolje popratimo njihov rad i brojne uspjehe nekim člankom, reportažom, slikom, snimkom ili slično.

Toliko o Pointu, a sad je vrijeme da i upoznate nas  koji činimo Point i saznate zašto bi bilo dobro da se i vi priključite.:-)

Vanesa Aničić: šesnaestogodišnjakinja u drugom razredu opće gimnazije. U svoje slobodno vrijeme volim crtati, pisati i čitati.
Pišem za Point već par mjeseci i kako je krenulo, nemam namjeru odustati od toga. Volim pisati i volim istraživati, zbog toga je ovo zapravo spajanje ugodnog s korisnim. Ekipa je fenomenalna, smijeha i druženja ne nedostaje, stoga pozivam sve koji su zainteresirani za pisanje, istraživanje i uživanje da nam se pridruže! 🙂
I to je to. To sam ja.

 

Filip Aleksandar Koroljević: Idem u drugi razred gimnazije.Kada nemam nikakvih obaveza i kada mi je dosadno, a to bi bilo u moje slobodno vrijeme igram igrice, gledam filmove, igram golf, a ponekad pročitam i koju knjigu. Isto tako u slobodno vrijeme pišem za Point, novine naše škole što je jedno zanimljivo iskustvo. Na Pointu je jako zabavno, ne samo pisati nego i prisustvovati na redovnom tjednom sastanku, zato priključite se i vi. 🙂

 

Mattea Mačkić: idem u četvrti razred gimnazije. Osim pisanja, moje dvije velike strasti su matematika i ples. Svoje slobodno vrijeme najradije provodim u društvu svojih prijatelja i knjiga. Nema ništa ljepšeg od dobre knjige koja vas vodi u neki drugi i bolji svijet. U našoj maloj, ali snažnoj grupi koja se širi, atmosfera je idealna za rad te jednako tako zabave nikad ne nedostaje. Predivan je osjećaj biti dio jedne takve grupe koja ti vrlo brzo priraste srcu. Kroz pisanje jasno izražavamo svoje stavove te istražujemo činjenice, a sve to nam pomaže u formiranju naše ličnosti. Zato sve učenike pozivam da se pridruže ovoj grupi jer sam 100 % sigurna da nećete požaliti.

 

Rea Žigant  Idem u drugi razred gimnazije. U svoje slobodno vrijeme volim šetati prirodom, fotografirati, družiti se s prijateljima… Jako volim putovati i upoznavati nove kulture. Moj veliki san je proputovati cijeli Svijet. Ekipa “Pointa” je odlična i obožavam svaka naša druženja i sastanke. Pridružite nam se i vi naša vrata su širom otvorena za sve kreativce željne pisanja i zabavljanja.

 

16344394_1040442499434440_784975449_n

Nina Savić  Idem u prvi razred gimnazije.U svoje slobodno vrijeme  volim čitati, fotografirati, putovati te boraviti u prirodi u društvu svog psa. Budući da jako volim knjige i pisanje, želja mi je napisati knjigu. Obožavam Point jer mi je dao priliku da izrazim svoje misli i da naučim nešto novo, i plus ne smijem zaboraviti spomenuti da je ekipa stvarno super i da uživam u svim našim sastancima. Drago mi je da sam upoznala Point i sve te divne ljude i da su i oni sad dio mog života, a ako nam se pridružite postati će i dio vašeg.

 

16343929_1378439312203902_1974392972_n

Anđelika Licul  Idem u drugi razred gimnazije. Svoje slobodno vrijeme obožavam provoditi slušajući glazbu i plešući uz brzi ritam hip hopa. U Pointu nam je zabavno i poput male prave novinarske družine svi se podržavamo i uživamo u našem malom kreativnom kutku kojeg vodi profesorica Sanja. S njom ne pričamo samo o novinama, nego je ona uvijek uz nas kad nas nešto i muči. I ZA KRAJ: “U raju je lijepo, a u Pointu je ekipa.”

uređeno1

Eliza Vickić  Idem  u drugi razred opće gimnazije. U svoje slobodno vrijeme volim slušati glazbu, čitati knjige, šetati i odmarati svoje misli u prirodi, putovati, a najviše vremena provodim svirajući klavir. Pošto jako volim putovati, želja mi je proputovati barem veći dio Europe i te uspomene sačuvati uz pomoć fotografije i naših Point novina pa je baš i to jedan od razloga zašto sam se odlučila pisati za ove novine. Point je super jer mi je pružio priliku ne samo da pišem o onome što volim, već i da upoznam divne ljude s kojima je užitak sastajati se i pričati o svemu. Zato ako želite svoje srednjoškolsko školovanje ispuniti zadovoljstvom i srećom pridružite se našoj ekipi iz Pointa.

 

Ja sam Teo. Teo Rocco.  Svi profesori i profesorice me zovu “Rocco” i to mi ide na živce. No dobro. Idem u gimnaziju, II.o razred. Imam 15 (skoro 16) godina, i ako me želite pronaći u školi, cijelo vrijeme nosim kape. Tako me možete na daljinu vidjeti. Hobiji su mi igranje videoigrica, izrađivanje videa za YouTube, izrađivanje “pixel art-a”, te neprofesionalno stvaranje muzike (nije dobra). Razmišljam o tome da nakon srednje idem na tečaj Audio Engineering-a. Često slušam muziku i htio bih ju i sam stvarati. Također bih htio postati astronaut (kao svako petogodišnje dijete) isključivo iz razloga što želim ici na Mars. Vidjet ćemo. Volim pisati za Point jer tu mogu napisati svoje mišljenje o nekoj određenoj temi, i to mi se sviđa.

Karla Zupičić  Iako obožavam pisati i jedna sam od onih čudaka koji vole pisati esej iz hrvatskog i ispite koji zahtijevaju duge odgovore, teško nalazim dobre riječi za opisati samu sebe. Ukratko, četvrti sam razred opće gimnazije, osim pisanja volim čitati tako da na svom noćnom ormariću uvijek imam barem tri knjige (a u mislima još 3 koje želim, ali ne stignem pročitati). Užasavam se vježbanja bilo kakve vrste. Iako je na mom novogodišnjem popisu uvijek i ta stavka, nikada je se do sad nisam pridržavala redovito, a što je najgore od svega ni ne kajem se 😛 . Što se tiče Pointa, obožavam ga, kao i sve ljude koji sudjeluju u njegovom stvaranju. Razlika između onog kako smo krenuli i onog gdje smo sada jako me veseli i ponosna sam da sam dio ove ekipe. Ako se i vi želite okušati u pisanju, slobodno nam se priključite (javite se profesorici Sanji Gregorinić) jer, iako to mnogi misle, to vam neće oduzeti puno slobodnog vremena. Jedan članak na tjedan i jedan sastanak u kojem se dogovaramo tko što želi pisati zaista nije puno, složit ćete se. Svi ste dobrodošli!

 

Ja sam Katarina Šverko. Imam 16 godina. Idem u 2. f razred, ove godine sam se priključila Pointu i zaista uživam bit dio njega.

 

Sanja Gregorinić: profesorica povijesti i pedagogije, naša glavna i odgovorna osoba za stvaranje Pointa, zadala nam je da napišemo nekoliko riječi i o njoj. 🙂

13327444_10208348149674121_6370990881361916034_n

Pa šta kazati o našoj divnoj profesorici i izvrsnoj mentorici koja je od početka hrabro koračala uz nas i dala sve od sebe kako bi se naša ideja o ekipi Pointa realizirala? Njoj se u svakom trenutku možemo obratiti te uvijek pohvali, ali i “opere” ukoliko je to potrebno. Uvijek nas nauči nešto novo te stalo joj je do nas i naših radova. Upravo zbog svega toga mi je jako volimo i izuzetno cijenimo. Bez nje svega ovoga ne bi bilo. Jako puno nam pomaže i uči nas kako napisati dobar članka i na tome smo joj jako zahvalni.