Veselje za sive dane

Svi mi imamo loših dana.
Ponekad smo i ljuti i umorni i tužni u isto vrijeme. Živčani smo i sve nas iritira. Čini nam se kao da širimo mrzovolju gdjegod išli.
Kako se riješiti takvog raspoloženja?
Možemo li se nekako osloboditi okova mrzovolje i uljepšati sebi, ali i drugima, dan?

Naravno! Sada ćete saznati i kako!

1. Počastite se kockicom čokolade. Ma dobro, štangicom čokolade. U redu, u redu cijelom čokoladom!

Znanstveno je dokazano kako nas čokolada čini sretnima jer potiče lučenje hormona srećeserotonina i endorfina. Neka istraživanja pokazuju kako čokolada čini čovjeka više sretnim nego poljubac! (Naravno, u nedostatku čokolade i poljubac može proći 🙂 ) Suprotno općim zabludama, čokolada ne stvara akne, niti nam se zbog nje kvare zubi – zubi se kvare zbog loših higijenskih navika! Zato, dečki i cure, navalite!

2. Prošećite!

Izgleda da su šetnje oduvijek bile rješenje za gotovo sve probleme, bilo da se trebate „ohladiti“ ili jednostavno maknuti se od svega. Likovi iz turskih serija također često prakticiraju šetnju kao najjednostavniji način za rješavanje svojih dilema i nedoumica, a ako se njima sve na kraju ipak uspije lijepo posložiti, zašto ne bi i nama? Zapravo, fizička aktivnost povećava koncentraciju nama već poznatog prijatelja, serotonina. Znanost kaže da smo, ako vježbamo i krećemo se, ne samo zdraviji, već i sretniji!

3. Zagrlite nekoga!

Tako jednostavna sitnica kao što je zagrljaj zaista čini čuda! U zagrljaju pronalazimo utjehu, smirenje i prihvaćenost. Zagrljaj voljene nam osobe uvelike rješava strah i nervozu te nam daje potrebnu potporu. Možda ako ste dovoljno hrabri možete potražiti zagrljaj u rukama potpunog stranca! Na taj biste način definitivno iznenadili tu osobu, ali i samoga sebe!

4. Nasmiješite se!

Čak i kada se prisilite da se nasmiješite, iako taj osmijeh ne dolazi „od srca“, vaš mozak pokrete mišića na licu koji formiraju osmijeh povezuje s osjećajem sreće što nas naposljetku ipak čini mrvicu sretnijima!

 

Bez obzira na vašu odabranu metodu za povećanje sreće, cilj je naravno da shvatite kako se sreća uistinu krije u malim stvarima te kako i najmanji znak pažnje može biti dovoljan da nekome razveseli cijeli dan!
Zato smiješak na lice, jer vaš osmijeh može uistinu promijeniti mnogo toga! 🙂