Destinacije za zimske praznike

 

Nakon toliko čekanja, konačno su nam došli praznici. Sigurna sam da smo ih svi s nestrpljenjem očekivali i da sada kada su su tu planiramo kako i gdje ćemo ih provesti, stoga ću vam predložiti nekoliko europskih destinacija koje su veoma popularne zbog bogate kulture i povijesne baštine, ali i zbog izvanrednih sajmova i advenata.

 

Zagreb

I ove godine Zagreb je osvojio titulu grada s najboljim adventom. Kao što sam već spomenula u prošlom članku, u zagrebačkom adventu se posebno ističu Trg bana Josipa Jelačića te park Zrinjevac. Osim adventa, Zagreb ima bogatu prošlost koja je privlačna turistima, ali i stanovnicima Hrvatske.

 

Budimpešta

Osim što je glavni grad Mađarske, Budimpešta je također prozvana ,,kraljicom Dunava” zbog svoje ljepote i položaja na Dunavu. Muzeji, palače i kazališta samo su neke o znamenitosti koje vrijedi posjetiti. Osim toga, predlažem vam vožnju velikim kotačem s kojeg se vidi panorama cijelog grada.

 

Beč

Prijestolnica klasične glazbe, Beč, oduševit će vas raličitim stvarima koje čine ovaj grad tako popularnim i poznatim, a neke od njih su: poznati skladatelji, palače, opere itd. Nakon posjete dvorcu Schonbrunn, možete posjetiti jednu od brojnih kavana i probati tortu Sacher te završiti dan posjetom bečkoj državnoj operi.

Nadam se da sam vam dala dobre prijedloge za putovanja te da ćete posjetiti neka od njih. Neka su su nama malo bliža, a druga udaljenija, no jedna stvar im je zajednička, a to je ta da ćete uživati u njima i da vam zabave neće nedostajati.