Naši ugostitelji na sajmu palačinki

Učenici 3. ght razreda, smjera kuhari, imali su svoj štand na Trećem sajmu palačinki u Pazinu. Na sajmu su bili Marijana Vakoš, Antonio Brajković, Stefano Salamon i Boris Žgljardić kao kuhari te Vanesa Čep kao konobarica sa svojim profesorima Neviom Gašpariniem i Dorijanom Mohorovićem.

Naši su kuhari posjetiteljima nudili slane Učkarske palačinke, Kovarske palačinke, Težačke palačinke te slatke Teranino palačinke. Posjetioci su bili oduševljeni te su naši učenici dobili puno pohvala.

Nije to ni prva, a ni zadnja manifestacija na kojoj su sudjelovali naši kuhari. Ljetos su oni bili i na “Festivalu samoniklog bilja” te na “Festivalu kvarnerskog škampa” gdje su se isto istaknuli svojim delicijama.

  

Prošli petak uhvatili smo za intervju učenika Stefana Salamona da napravimo priču o kuharstvu, međutim  on nije baš bio previše riječit. Stoga smo od Stefana uspjeli saznati samo kako posjećuju brojne manifestacije, kako on i još par učenika jako vole kuhati pa su sretni što su izabrali pravu profesiju za sebe. Stefano je bio i kritičan prema našoj školi, jer kako kaže nije zadovoljan što škola dobiva malo novaca pa se jedva stignu kupiti neke namirnice, s kojima se često ne može skuhati ništa kvalitetno. Također, kaže kako oni kao ugostitelji nisu “na dobrom glasu” što ga smeta jer se on i njegovi prijatelji jako trude postići najbolje rezultate. Stefano je rekao kako bi kuhari htjeli raditi barem jednom tjednom marendu za učenike i profesore što bi doprinijelo da dođu na bolji glas, te bi pokazali sve svoje talente. Isto tako bilo bi lijepo da se uspostavi suradnja između različitih smjerova u školi, možda da gimnazijalci uče kuhare matematici, a oni njih kuhanju. 🙂

Našim ugostiteljima želimo još puno uspjeha i festivala, te ih pozivamo na suradnju – da nas zovu kad god nešto kuhaju pa da ih popratimo lijepim člankom i dovedemo na što bolji glas. 🙂