“Vrijeme badema” – Maja Klarić u Gradskoj knjižnici Labin

Gradska knjižnica Labin poziva vas na predstavljanje putopisa „Vrijeme badema“ putopjesnikinje Maje Klarić u petak, 4. studenoga 2016. s početkom u 18h.

Putopis „Vrijeme badema“ nastao je tijekom hodočašća Camino de Santiago, a sadrži poetske i prozne zapise, kao i originalne fotografije u boji nastale tijekom putovanja. Urednik knjige je Edo Popović, a poezija iz putopisa čini dio dokumentarnog filma o Caminu „Zapisi s hodočašća na kraj svijeta“ Anđelka Šutala i Vlade Terkeša, dosad prikazanog u nekoliko gradova.

Camino de Santiago službeno započinje u francuskim Pirenejima, a završava u gradu Santiago de Compostela, odnosno u mjestu Finisterra na Atlantskom oceanu. Dug je oko 900 kilometara koji se prelaze pješice, biciklom ili na konju. Krajem 2010. godine u 35 dana autorica je prehodala 880 kilometara, od mjesta Saint Jean Pied du Port u Francuskoj do Finisterre na španjolskoj obali Atlantskog oceana.

Predstavljanje će biti popraćeno fotografijama kako bi publika mogla što bolje doživjeti Camino i vidjeti kako uistinu izgleda hodati 800 kilometara u komadu.

 

Maja Klarić rođena je 1985. godine u Šibeniku. Diplomirala je engleski jezik i književnost i komparativnu književnost. Radi kao književna prevoditeljica za razne nakladničke kuće u Hrvatskoj. Objavljivala je poeziju i kraću prozu u novinama i časopisima Zarez, Quorum, Knjigomat i Poezija. Zastupljena je u antologijama “Erato 2004.” (Zagreb), “Rukopisi 32” (Pančevo), “Ja sam priča” (Banja Luka), “Sea of Words” (Barcelona), “Castello di Duino” (Trst), „Ulaznica“ (Zrenjanin). Dosad je objavila tri zbirke putopisne poezije: „Život u ruksaku“ (AGM, 2012.), „Quinta Pitanga“ (VBZ, 2013.) i „Nedovršeno stvaranje“ (vlastita naklada, 2015.) te niz pojedinačnih tekstova u raznim publikacijama.

 

Pridružite se!