Ples i ja

Kada bih nekome trebala reći koliko mi u životu znači ples, ja za to nebih imala riječi (a oni koji me znaju, znaju da sam ja svakome loncu poklopac hahah 😀 ) jer je to za mene nešto neopisivo.Dugo sam razmišljala što bih trebala napisati u ovome članku: da li bih trebala spomenuti povijest plesa ili najbolje svjetske plesače, no onda sam potpuno okrenula ploču i odlučila vam ispričati kako je ples meni postao poput neke vrste opijata!

Kada sam imala nešto manje od 7 godina nona me nagovorila da se upišem na folklor, i znam da sad razmišljate da je to sigurno dosadno i tko bi htio u nošnji kao neka stara nonica izaći van, no meni je baš to simpatično i ja se ponosim tradicijom našega kraja. I da, folklor nije baš zahtjevan i ne daje nam puno prostora za slobodno izražavanje i ekspresiju osjećaja kao npr. moderan ples jer su to već unaprijed određene koreografije koje ne smijemo puno mijenjati.

slika_2150552459138

Nakon skoro 11 godina mi je  postao pomalo dosadan iako se još s njime bavim, ali odlučila sam se upisati i u plesnu školu Dansel sa svojim najboljim prijateljem Ninom. Nas dvoje smo razvalili plesne podije uz neku latinoameričku glazbu u pozadini, a kada bismo vježbali neke plesove kao što je npr. hip hop, tu sam iskreno, bila čisti užas.

ded78bbc31296d121591c3574e48e9da_articlemain

 

Kada sam došla u srednju školu krenula sam na zumbu kako bih kao i svaka cura mojih godina pripremila svoje tijelo za plažu i nadolazeće ljetne dane. Kao da sam se preporodila, ali stvarno i to ne da vam lažem, zaista sam uživala i stalno pričala o toj zumbi da sam već i dosadila ljudima. Jednoga me je dana profesorica iz tjelesnog pitala da li bih ja vodila ples na sportskom danu pred cijelom školom i ja sam bez razmišljanja pristala. Taj je dan prošao odlično i shvatila sam da mene nije uopće sram pred drugima raditi nešto što volim i da bih se time mogla baviti i u svojoj budućnosti. 😉 Krenula sam u nove vode i ako se sjećate, već sam spomenula kako meni i Ninu taj “vrajži” hip hop nije nikako išao, ali sama sam sebi rekla da ja to moram svladati. I evo sad ga već vježbam oko godinu dana i primjećujem veeeeelikeeeee napretke, slušam većinom samo rep i hip hop glazbu. Kada usavršim taj hip hop htjela bih početi i snimati za you tube različite koreografije i nadam se da će mi se san ostvariti.

Da vam ne zaboravim reći, moram vas obavijestiti da se nadam da ćemo i ove godine razvaliti na sportskom danu i da će nam se još više ljudi pridružiti 😀

indeksiraj

http://www.youtube.com/watch?v=FiFZj6grH34

32fa2f0b3754bd924c8ad899979ef6f1_1_large

 

2 komentara

  1. Hello there, I found your blog via Google while searching for a related topic, your web site came up, it looks good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.

     

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *