Labinski glazbenici-nove nade?

Mnogi od vas znaju za Edu Maajku ili pak Frenkieja koji su već u usponu, no nas ne zanimaju reperi BiH i šire Hrvatske, već reperi našeg malog grada Labina. Već smo u Pointu pisali o bendu  We Stand United, pobjedniku  5. Festivala labinskih bendova. Ovog puta donosimo vam razgovor s jednim od članova, Michelom.

Ukratko nam recite nešto o sebi.
Ja sam Michel Bilbija, dolazim iz Labina i član sam labinske grupe We Stand United.

Kako je započela vaša glazbena rap-priča?
Kada sam imao oko 18 godina bio sam raper u punom smislu riječi. Široke majice, hlače, kapa okrenuta naopako. Upijajući i pokušavajući odrepat ono što su moji idoli svirali, pomalo sam učio i pokušavao pisati svoje pjesme.

Kako ste se odlučili da repanje uz svoje idole pretvorite u nešto novo što Labin dotad nije imao?
U to vrijeme cijela se ekipa okupljala na igralištu Kature. Ja sam često bio u starijem društvu koje se već nečime bavilo. U toj ekipi bio je i Sanel. Jednom prilikom sjedili smo na stepenicama i jeli čips, puštali ziku iz auta i komentirali nešto vezano uz  rap te me upitao bavim li se repanjem jer izgledam tako. Igralište je bilo prvo mjesto gdje sam nekome nešto odrepao i to je bila stvar Pali anđeo. Ja par tekstova, Sanel par beatova.

Gdje ste snimili svoju prvu pjesmu?
Sanel mi je rekao kako poznaje nekog iz Stepčića i da nije bed da tamo snimamo. Bio sam iz siromašne obitelji i nisam imao auto pa smo Sanel i ja skrpali za benzu i otišli snimati.

Koliko članova danas broji We Stand United?  
We Stand United danas broji šest članova, a u potrazi smo za sedmim, ženskim vokalom.

Sjećate li se neke anegdote s gaže?
Na koncertu u Novigradu bili smo predgrupa TBF-u. Gladni i pod nervozom, uletjeli smo u prvi restoran i naručili. Hrana je stigla, a nas zovu da za 10 minuta budemo na stage-u.  Najveći fail je to što sam na stage-u zapeo za kabel mikrofona koji je ostao 2 metra iza mene, a ja sam i dalje repao. Drugi sam dan kupio bežični mikrofon.

Što biste  poručili  onima koji se žele baviti glazbom?

Nakon 10 godina svoje glazbene karijere, poručio bih im da ostanu svoji i idu do kraja.

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *