Zašto e-novine?

Sigurno se pitate čemu još jedne novine u moru portala i stranica koje pružaju svega čega se možemo sjetiti.

E-novine pružaju brojne mogućnosti uređivanja, objavljivanja, uključivanja, učenja, nema ograničenja broja stranica, nema problema oko financiranja tiskanja, jednostavne su za korištenje i dostupne svima.

Point ili e-novine Srednje škole Mate Blažine Labin prvenstveno su zamišljene kao jedan oblik učenja uz zabavu. Učenici rade ono što vole, istražuju i pišu o temama koje ih interesiraju, mogu se bolje povezati sa svojim vršnjacima, pružiti pomoć ili podršku, savjete, obavijestiti o novostima, o problemima u školi, o zabavi i zanimljvostima.

Temelj razvoja društva je u njegovom obrazovnom sustavu čija je glavna zadaća poučiti mlade ljude vještinama i znanjima koji će im koristiti u daljnjem  životu. U suvremenom svijetu koji se stalno mijenja najvažnije ja znati kako istraživati, rješavati probleme i služiti se svim dostupnim izvorima znanja, sve te mogućnosti pružaju nam upravo e-novine.

U vremenu digitalizacije i sve veće nemotiviranosti za čitanjem i školskim učenjem  e-novine pružaju nam i dodatnu mogućnost popularizacije škole i učenja na drugačiji način. Zato pozivam sve djelatnike i učenike Srednje škole Mate Blažine da se svojim tekstvima, idejama,slikama ili samo čitanjem uključe u naše novine.

Neka Vam nova navika postane čitanje e-novina svaki dan.