„Da bar dan traje 48 sati“

slobodno vrijeme

Sigurno ste se puno puta našli u situaciji u kojoj kažemo „Imam previše obaveza, previše ispita, ja to ne mogu“. Ruku na srce, i sama sam se našla u takvoj situaciji. Često čujemo „Da bar dan traje 48 sati“. Naš životni tempo toliko je brz da ponekad ne stignemo ispuniti ni pola obaveza koje imamo. No, bi li imali više vremena kada bi nam dan trajao 48 sati? Mislim da bi situacija i tada bila ista jer za veće vremensko razdoblje imamo i više obaveza. Spas ipak postoji, a mogao bi se izreći u u dvije rečenice „bolje organiziraj vrijeme“ i „više se potrudi“.

U nastavku pročitajte još nekoliko savjeta koji će vam pomoći bolje organizirati vrijeme.

  • Ako imaš previše posla, tada posao podijeli na manje zadatke. Ovo stvarno djeluje jer kad izvršite jedan manji zadatak osjećati ćete se bolje i shvatiti da vaše obaveze ipak nisu prestrašne. Za motivaciju, na početku odredite realnu nagradu kao npr. čokoladica s kojom ćete se počastiti na kraju radnog dana.
  • Odredi prioritete. Večeras je na televiziji izvrstan film, a ti sutra pišeš ispit iz matematike. Imajte na umu da film nije prioritet, već nagrada za obavljanje posla, u ovom slučaju dobra ocjena.
  • Odmah se uhvati posla. Znam da je to teže učiniti nego reći, ali što manje odugovlačiš i prije započneš s rješavanjem problema, imati ćeš više vremena.  Nikome nije pomoglo pri učenju da sto puta broji koliko ima stranica, bolje to vrijeme iskoristiti za odmor.
  • Ne dopusti da ti išta odvrati pažnju. Drugim riječima: mobitel na stranu, bez dopisivanja i pregledavanja Facebooka, Instagrama i ostalih društvenih mreža.

Ovo je par savjeta koji stvarno djeluju. Potrudite se i shvatit ćete da organizacija nije stran pojam već da puno pomaže, a kada vam prijeđe u naviku imati ćete puno više vremena za ono što volite. Iskreno se nadam da će vam moji savjeti pomoći. 🙂